18. 10. 2022 - ZLÍN - Jen málokterá restaurace ve Zlíně má tak dlouhou historii jako Potrefená husa. Právě nyní slaví své dvacáté narozeniny. Z housátka se za tu dobu stala dospělá husa, která se stala na zlínské gastronomické scéně už legendou a umí své hosty nadchnout nejen řízným pivem, ale i špičkovou gastronomií a příjemným prostředím.
Podnik je značkovou restaurací Staropramenu. Jednou z prvních, které na Moravě vznikly. Milovníci chmelového moku v ní tak najdou několik druhů čepovaného i lahvového piva. Je zde výborně ošetřeno, proto restauraci vyhledávají i milovníci piva z širokého okolí.
Kuchyň řídí šéfkuchař Robert Boháčik. Se svým týmem připravuje hostům zajímavé a pestré menu. Dá se bez nadsázky říct, že si vybere opravu každý.
Nechybí ani hotovky a klasiky české kuchyně, jako jsou hovězí svíčková na smetaně, řízky či tolik oblíbený smažený sýr, který je samozřejmě z kvalitní goudy. Potrefená husa pak nabízí i pečenou kachnu, která bude v listopadu dle tradice oslav svatého Martina vyměněna za husu.
Příjemná je i nabídka chuťovek k pivu. No není to krása, dát si dobře vychlazené pivo a k němu třeba BBQ kuřecí křídla, nakládaný hermelín, tataráček nebo kornout domácích hranolek? Pořádně hladové hosty pak potěší řádně vytuněný hamburger, dámy si zase smlsnou na výtečném salátku.
Potrefená husa ale myslí i na každodenní hosty, pro které vaří polední menu. Nabídka je pestrá a pokaždé si vybere milovník masa i ten, kdo chce udržet štíhlou linii nebo dává přednost vegetariánské kuchyni.
GASTRONOMICKÉ AKCE V HUSE
říjen – Podzimní leč v huse
listopad – Svatomartinské hodování
prosinec – Tataráky
PŘIJĎTE OSLAVIT 20. NAROZENINY POTREFENÉ HUSY VE ZLÍNĚ!
Text a foto: PR
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.