Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

JE VODA U MĚ DOMA VYHOVUJÍCÍ PRO PŘÍPRAVU KÁVY?

JE VODA U MĚ DOMA VYHOVUJÍCÍ PRO PŘÍPRAVU KÁVY?

13. 10. 2022 - ČR - Voda je velmi důležitým tématem v přípravě tohoto nápoje. Na jeden z našich kurzů domácí přípravy kávy si dokonce jeden účastník donesl PET lahev plnou vody z lesní studánky a tvrdil nám, že je to ta nejlepší voda na přípravu, jakou zná.

Na kurzech nejčastěji slýcháme dotazy jako:
Je voda u mě doma vyhovující pro přípravu kávy? Proč káva u mě doma nikdy nechutná jako ta připravená v kavárně?

Máme pro vás jeden tip ve formě jednoduchého testu:
Kupte si balenou neperlivou vodu o obsahu minerálů okolo 130 ppm nebo si zkuste vyptat vzorek vody z kavárny, kde vám káva hodně chutná. Doma si připravte jednoduchý cupping. Ten váš bude mít pouze dva vzorky. Je důležité, abyste nevěděli, který je který, takže si vzorky nechte někým zamíchat.

Ochutnejte stejnou kávu zalitou dvěma různými vodami. (Pozor, jestli máte silně zanesenou konvici od minerálů, před tímto testem ji vyčistěte.) Je důležité, aby teplota obou vzorků byla co nejpodobnější, jinak byste od začátku věděli, který je který, a test by nebyl objektivní.

Zamyslete se nad tím, který vzorek vám více chutná. Který z těch dvou má výraznější chuť? Ochutnávejte postupně, dokud kávy úplně nevychladnou, a zkuste si určit favorita. Poté odhalte, která voda je která, a uvidíte, zdali vaše kohoutková obstála.

Jestli je rozdíl mezi vzorky nepatrný, můžete být v klidu. Pokud je káva připravená z vaší kohoutkové vody ve srovnání s balenou vodou mdlá a nudná, je na čase se zamyslet nad pořízením filtračního systému.

Káva připravená různými vodami může být opravdu tolik rozdílná!

Zdroj:
Petra Střelecká
Filtrovaná káva

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz