Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Košty slivovice, víkend na běžkách i prázdniny v ZOO

Košty slivovice, víkend na běžkách i prázdniny v ZOO

28. 1. 2013 - VÝCHODNÍ MORAVA – Přelom ledna a února bude na Východní Moravě plný zajímavých akcí.

Středověký Velehrad bude tématem přednášky Tomáše Borovského, která se uskuteční ve středu 30. ledna od 17 hodin v krajské knihovně ve Zlíně. Návštěvníci se dovědí informace o založení tohoto kláštera a dalších vybraných tématech a problémech středověku. Přednáška se bude zabývat také vnitřním životem konventu a vztahy mezi Velehradem a panovníkem a komunikací s ostatními kláštery cisterciáckého řádu na Moravě. Vstupné je výši 30 korun.

Kino Nadsklepí v Kroměříži zve ve středu na záznam koncertu legendární skupiny The Doors z roku 1968 – Hollywood Bowl. „Je často považován za nejlepší koncert, jaký kdy byl filmově zachycen. Nyní mají fanoušci poprvé šanci zhlédnout kompletní verzi a to v digitálním remasterovaném provedení s prostorovým zvukem Dolby Digital 5.1. Diváci nepřijdou o hity jako Hello I Love You nebo Texas Radio and the Big Beat and Spanish Karavan,“ řekl Jiří Králík z pořádajícího Domu kultury.

Vystoupení oblíbeného Hradišťanu a cimbálové muziky Kotula z rožnovské ZUŠ se uskuteční ve středu ve Společenském domě v Rožnově pod Radhoštěm. Jeho hlavním cílem bude podpora přijetí zákona zakazujícího průzkumné hydraulické štěpení břidlic a následnou těžbu tzv. břidličného plynu. Koncert začne v 18 hodin, vstupné je 250 korun.

Školáci můžou oslavit pololetní prázdniny, které připadají na pátek 1. února, ve zlínské ZOO. Bez ohledu na studijní výsledky bude pro všechny žáky základních škol i studenty středních škol vstup do areálu zdarma. Nabídka platí až do neděle 3. února.

V Uherském Ostrohu na Uherskohradišťsku můžou děti v pátek vyrazit na místní zimní stadion na Karneval na ledě, který začne v 15:30. V programu je třeba promenáda v maskách, soutěže, diskotéka, získat bude možné řadu odměn. Vstupné na akci je 30 korun.

Rodinný zábavní park Galaxie ve Zlíně připravila pro školáky v pátek speciální nabídku: vstup, oběd a pití za cenu 240 korun. „V tento den také pořádáme pro děti od 6 let tvořivou dílnu na téma Valentýn. Budeme také soutěžit, děti dostanou teplý oběd, svačinu a materiál na tvoření,“ prozradila manažerka zařízení Jana Valášková.

V sobotu 2. února se v Brumově – Bylnici na Zlínsku pořádá od 10 hodin Hradní běžka, 6. ročník závodu v běhu na lyžích klasickou technikou. Propozice akce jsou k nalezení na www.kolo-bezky.cz.

V Tlumačově na Zlínsku pořádají v sobotu od 14 do 17 hodin už 11. ročník koštu pálenek a košt škvarkových pagáčků. Vstupné na akci je 50 korun.

V Jankovicích na Uherskohradišťsku připravují 18. ročník koštu slivovice. Začne v 15 hodin a jeho součástí bude občerstvení, tombola a zábava se skupinou Cyrhóza.

Příjemné nedělní odpoledne 3. února bude možné prožít ve Zvonici na Soláni na Vsetínsku. Pořádají zde masopust. „Začínáme o půl druhé masopustní obchůzkou,“ řekla Alena Vašutová ze Sdružení pro rozvoj Soláně. V 14:30 přijde na řadu pochovávání basy v podání folklórního souboru Soláň, o půl hodiny později beseda o masopustních tradicích moravsko - slovenského pomezí s etnografkami PhDr. Marií Húščavovou a Mgr. Evou Románkovou. „Celé odpoledne bude možné nahlédnout do masopustního jídelníčku,“ dodala Alena Vašutová.

Nabídku řady dalších akcí je možné nalézt na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: TZ Východní Morava
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz