31. 10. 2022 - ČR - Členové Asociace hotelů a restaurací České republiky se sešli v Brně v hotelu Best Western Premier International na valné hromadě a konferenci. Dvoudenní akce vyvrcholila slavnostním galavečerem s předáním výročních cen Hoteliér roku, Penzion roku a Restauratér roku a dalších. Mimořádné ocenění získal Lukáš Hejlík za podporu restaurací a kvalitní gastronomie v České republice.
Václav Stárek byl potvrzen ve funkci prezidenta na další volební období. Ve funkci vice prezidentů byli na další období opět zvoleni Vlastislav Šos, David Brdička a Jiří Král. Následná konference se zabývala tématy alternativních zdrojů energií a řešení energetické krize v provozech hotelů a restaurací, vývojem a predikcemi inflace, problematikou nedostatku zaměstnanců a novými trendy v marketingu a technologiích.
Ocenění těch nejlepších za rok 2022
AHR ČR udělila ocenění za příkladný přístup k oboru, vynikající výsledky a podporu dobrého jména hotelnictví a gastronomie následujícím kolegům:
Hoteliérem roku za hotely do 80 pokojů se stal IVO LACHMAN – majitel a provozovatel Wellness Hotelu Panorama Blansko.
Hoteliérem roku za hotely nad 80 pokojů byl vyhlášen MILAN KRAJOVAN – ředitel Astoria Hotel & Medical SPA Karlovy Vary.
Cenu Restauratéra roku si odnesli DAVID VIKTORIN šéfkuchař restaurace Chateau Petit z hotelu Hraniční zámeček v Hlohovci u Břeclavi a PETR BERKA – manažer restaurace Angus Farm Soběsuky.
Cenu Penzion roku získal RADEK HOŠTICKÝ, majitel Penzionu Valtice.
Odpovědným hotelem byl vyhlášen Mosaic House Design Hotel Prague.
Školou roku se stala Střední škola Charbulova Brno a ocenění převzala ředitelka školy JANA MARKOVÁ.
Asociace pravidelně oceňuje také práci mladých manažerů do 30 let, letošní uznání za vynikající manažerskou práci si odnesl MYKYTA ISACHENKOV, Cluster Front Office Manager, NH Prague City hotel.
Mimořádné ocenění za propagaci provozovatelů restaurací převzal LUKÁŠ HEJLÍK herec a tvůrce průvodců českou gastronomií.
Kompletní seznamy nominovaných a příběhy jednotlivých oceněných jsou k dispozici na www.cenyahr.cz
Zdroj: Asociace hotelů a restaurací České republiky
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.