Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

MLADÁ I SVATOMARTINSKÁ VÍNA OCHUTNÁTE V SRDCI SLOVÁCKA

MLADÁ I SVATOMARTINSKÁ VÍNA OCHUTNÁTE V SRDCI SLOVÁCKA

03. 11. 2022 - UH. HRADIŠTĚ - Ať už je pondělí, nebo neděle, v Uherském Hradišti slaví svatého Martina vždy přesně jedenáctého listopadu. Letos navíc tento svátek vychází na pátek, a tak můžeme jeho oslavou úspěšně zahájit gurmánský podzimní víkend. Všichni příznivci mladého vína se sejdou již tradičně na Masarykově náměstí.

Svatý Martin přikluše na Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti v pátek 11. 11. přesně v 11.11 hodin za zvuku kostelních zvonů. Poté předá knězi letošní mladé víno k požehnání. Následovat bude vystoupení folklorního souboru i ztvárnění legendy o svatém Martinovi a jeho plášti. Tento akt vždy přiláká stovky zvědavců, na co se pak ale všichni těší asi nejvíce, je následná degustace svatomartinských a mladých vín. Vloni bylo k ochutnání více než 50 vzorků a nejinak tomu bude i letos. A o tom, že v Uherském Hradišti kladou důraz na tradice, svědčí i to, že v nabídce jsou vždy vína výhradně z vinařství na Slovácku.

Na Masarykově náměstí nebude nouze ani o něco na zub. Ať už to bude sladká pochutina ke kávě, nebo pořádný „základ“ před degustací, zajisté bude z čeho vybírat. Nebudou samozřejmě chybět ani pokrmy zcela tradiční, jako husí či kachní speciality.

Řadu let se ochutnávka vín při příležitosti sv. Martina odehrávala ve velkokapacitním stanu. Díky covidovým opatřením organizátoři akce v loňském roce koncept pozměnili na volnější formu a rozmístili stánky po obvodu náměstí, což se nakonec ukázalo jako dobrý tah do budoucna. Tento koncept proto bude zachován i letos. Ve stáncích budou prezentována vinařství i svatomartinská jídla.

Pro pohodlí účastníků byl také zaveden systém náramkového čipu s kredity, který se osvědčil. Podrobné informace včetně možnosti včasného pořízení čipu prosím sledujte na webu Slovácka pod odkazem www.slovacko.cz/zehnanivina.

Přijďte v pátek 11. 11. 2022 na Žehnání svatomartinského vína na Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti, a vychutnejte si letošní svatomartinská vína!

Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz