Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ČELOVKA NA HLAVĚ A DÁVKA ADRENALINU TO JE ZNOJEMSKÉ PODZEMÍ

ČELOVKA NA HLAVĚ A DÁVKA ADRENALINU TO JE ZNOJEMSKÉ PODZEMÍ

11. 11. 2022 - ZNOJMO - Znojemské podzemí patří k unikátním historickým památkám nejen v České republice, ale i v rámci střední Evropy. Jedná se o systém podzemních chodeb a sklepů, který je dlouhý téměř 27 km a má až 4 patra.

Vybudován byl na přelomu 13. a 14. století a v době válek se jeho funkčnost z původních sklepů proměnila v úkryty a únikové cesty. Dnes můžete vybírat až ze 4 prohlídkových okruhů, které se liší náročností.

Na klasické trase vás čeká závan historie v dobovém obalu, ale za použití nejmodernějších technologií a se zvukovou i světelnou kulisou. Při čtrnácti zastaveních neminete rakve s kostrami nebožtíků, mučící nástroje i s utrápenými zločinci, modlícího se mnicha, skřety, kulisy původních obyvatel a mnoho dalšího. Asi hodinová prohlídka je sice tajuplným představením dramatických scén v historických podzemních katakombách města, přesto ale trasou vhodnou jak pro dospělé, tak i děti.

Při prohlídce adrenalinových tras pak můžete zažít Znojmo zcela jinak. Budete se pohybovat velmi netradičně – procházet nízkými chodbami, protahovat se úzkými profily, brodit se vodou a lézt po mokrých žebřících. To vše potmě, pouze s čelovkou a v ochranném oděvu. Podzemí je přístupné celoročně, stačí si zarezervovat svou vstupenku a můžete vyrazit za dobrodružstvím.


Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz