Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Svatomartinských vín bude nejvíce v historii!

Svatomartinských vín bude nejvíce v historii!

04. 11. 2022 - ČR - Už je jasno, ročník 2022 bude na Svatomartinská vína rekordní, když jich od 11.11. zamíří na trh cca 2,35 milionů lahví. Celkem se můžeme těšit na 304 vín od 74 vinařů a vinařských firem.

O definitivním nabídce letošních Svatomartinských vín rozhodli v Centru Excelence ve Valticích profesionální degustátoři, kteří posuzovali, zda mají přihlášená vína odpovídající kvalitu, a mohou tak známku Svatomartinské 2022 používat.

Nejvíce zastoupena budou tradičně bílá vína (143), následována růžovými a klarety (91) a červenými víny (70). Pod značkou Svatomartinské lze vyrábět pouze vína povolených odrůd a jejich cuvée. U bílých vín se jedná o Müller Thurgau (78), Veltlínské červené rané (20), Muškát moravský (45), u růžových o Modrý Portugal (6), Svatovavřinecké (34) a Zweigeltrebe (51), u červených o Svatovavřinecké (16) a Modrý Portugal (54).

Letos bude také poprvé pod praktickým šroubovým uzávěrem více než 2 mil lahví, což je téměř 87 % z celkového počtu. U Svatomartinských vín, u nichž se očekává otevření v řádu měsíců, jsou šroubové uzávěry rozumná, praktická a kvalitu zcela garantující volba.

Zdroj: Omnimedia, s. r. o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz