Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Adventní čas zahájíme společně na Slovácku

Adventní čas zahájíme společně na Slovácku

22. 11. 2022 - SLOVÁCKO - Blíží se čas Vánoc a přesně den před první adventní nedělí také příležitost setkat se opět s výrobci, jež spojuje láska k řemeslu, tradici a poctivost, se kterou k nim přistupují.

Přehlídka Slovácko v tradici se koná v sobotu 26. listopadu v historických prostorách Reduty na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti. A to už po třinácté! Těšit se můžete na jarmark s ukázkami řemesel, regionální speciality, folklorní program, předvánoční dílničky pro děti a také besedu s autorkou knihy Krojové inspirace napříč regiony PhDr. Romanou Habartovou.

Uherskohradišťská Reduta otevře svou náruč v 9 hodin ráno. Prezentovat svá řemesla a špičkové výrobky bude na tři desítky výrobců. Všechny tyto zúčastněné spojuje kromě úcty k tradici a poctivosti také to, že jsou certifikovanými výrobci a držiteli značky Tradiční výrobek Slovácka či partnerské značky Slovácko regionální produkt.

Do Uherského Hradiště zavítají včelaři, malérečky, keramici, ale i švadlenky krojů a krojových součástí. Chystáte se na pečení perníčků? Stavte se u stánku s dřevěnými formami. Plánujete si letos doma založit vlastní betlém? Začít můžete pořízením panenek z kukuřičného šustí. Na přehlídce doplníme taky naše spíže – zásoby těch nejkvalitnějších sirupů rozličných příchutí, povidel a džemů. Na pečení se budou hodit! Nebo i jako vděčný dárek, se kterým nemáte šanci nikoho urazit.

„Kromě krásného zboží se můžeme těšit i na pestrý doprovodný program. Dopoledne Redutu rozezní Cimbálová muzika Oskoruša, během celého dne pak ochutnáme víno, vdolečky, perníčky, sirupy či med. Nahlédneme pod zručné ruce krasličářek nebo uvidíme, jak se čaruje z drátku či kukuřičného šustí,“ zve na 13. ročník přehlídky Lenka Durďáková, tajemnice Regionu Slovácko, zakladatele značky. O další občerstvení a výbornou kávu se postará kavárna Cafe Colejní. Celým dnem nás provede moderátorka Adéla Mikulica.

Program bude neméně pestrý i pro malé návštěvníky. Ti si budou moci nazdobit svůj perníček nebo vymodelovat figurku z marcipánu. Kreativitu pak mohou projevit taky při výrobě originálních vánočních přání ze Strážnického modrotisku, voňavých bylinkových pytlíčků či svíček ze včelího vosku.

Pokud právě plánujete, čím potěšit své blízké pod stromeček, přijďte se inspirovat. Pořídíte jak dárky pro potěchu oka, tak věci praktické pro denní užívání a samozřejmě také dárky chutné a voňavé. A nezapomeňte něčím potěšit i sebe, vždyť kdo jiný zná vás vkus lépe, než vy sami?

Zdroj: Region Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz