Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nejlepším vínem České republiky pro rok 2023 je Ryzlink vlašský 2021 pozdní sběr

Nejlepším vínem České republiky pro rok 2023  je Ryzlink vlašský 2021 pozdní sběr

29. 11. 2022 - ČR - V Centru Excelence ve Valticích proběhlo ve dnech 23. a 24. listopadu finálové kolo hodnocení nejvyšší a největší soutěže vín v České republice, Salonu vín – národní soutěže vín ČR 2023. Absolutním šampionem se stalo víno Ryzlink vlašský, řada Flower Line, 2021, pozdní sběr z VINAŘSTVÍ MIKROSVÍN MIKULOV.

Vítězné víno Ryzlink vlašský 2021, pozdní sběr se propracovalo k titulu absolutního Šampiona tříkolovým systémem hodnocení, v konkurenci 2643 vín, což je rekordní počet a svědčí o velkém zájmu vinařů o tuto soutěž. Toto víno pochází z vinařské oblasti Morava, Mikulovské podoblasti.

„Vítězný Ryzlink vlašský má svůj původ na 3 vinicích. Třetina je z trati Bergrus v Perné, třetina je z Březí z Ořechové hory a třetina z mikulovské vinice Za Cihelnou. Záměrem této kupáže bylo dosáhnout typického aromatického projevu sušených bylin a kombinace zralého ovoce. V chuti se víno opírá o velmi pevnou citrusovou chuť a šťavnatou minerální dochuť, tak typickou pro naše vlašáky,“ přiblížil Ing. Zbyněk Žiška, enolog Vinařství Mikrosvín Mikulov nejlepší víno České republiky.

Soutěž pořádá Národní vinařské centrum za podpory Vinařského fondu a ve spolupráci se Svazem vinařů ČR.

 

Zdroj: Omnimedia, s. r. o

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz