Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Obsazenost ubytovacích zařízení na Vánoce a Silvestra

Obsazenost ubytovacích zařízení na Vánoce a Silvestra

13. 12. 2022 - ČR - Asociace hotelů a restaurací České republiky provedla průzkum mezi provozovateli ubytovacích zařízení zaměřený na současný stav obsazenosti hotelů a penzionů v době vánočních svátků a oslav konce roku.

Nejsilnější zájem hostů bude na konci roku spojený se Silvestrovskými oslavami. Vánoční svátky budou spojeny s nižší obsazeností a stále je tedy z čeho vybírat. Více než 90 % respondentů nenabízí pobyty na slevových portálech. Zákazníkům se stále více vyplatí přímé rezervace ubytování a mnoho zařízení investovalo v uplynulých letech do možnosti rychlého a efektivního zajištění rezervace přímo.

Až třetina hotelů v Praze bude plně obsazena. Přibližně polovina sledovaných hotelů má zatím během Silvestra rezervace v rozmezí 50–80 %, přičemž délka pobytů je 2–4 noci.

Polovina hotelů v Praze má ceny o svátcích vyšší než v roce 2019 a to hlavně díky rostoucí inflaci, cenám energií a růstu mzdových nákladů. Hlavní zdrojovou destinací pro Prahu zůstává nadále Německo, následované Španělskem a USA, ale očekáváme i větší zájem ze strany domácích turistů.

„Jsme velmi rádi, že pokračuje spolupráce při plánování marketingových kampaní mezi vedením města a podnikatelskou sférou prostřednictvím AHR ČR. Příjezdový cestovní ruch jsme nyní podpořili vánoční digitální kampaní, kde jsou hlavním lákadlem vánoční trhy a ikonické pražské věže. Cílíme na sousední státy, Nizozemí, Itálii a Španělsko. Očekáváme, že během adventu do Prahy dorazí na půl milionu návštěvníků, což odpovídá zhruba 75 % roku 2019,“ popisuje František Cipro, předseda představenstva Prague City Tourism – společnosti, která má cestovní ruch v Praze na starosti

V ostatních turistických destinacích je na oslavy konce roku již zcela vyprodána čtvrtina kapacity ubytovacích zařízení. Další čtvrtina hotelů a penzionů je zatím obsazena do 30 % a zbytek zatím reportuje obsazenost v rozsahu 50–80 %.

Již třetím rokem se velká část hostů rozhoduje na poslední chvíli, a proto většina provozovatelů ubytovacích zařízení očekává, že do Vánoc ještě přibude přibližně 10–20 % last minute rezervací.

 

Zdroj: ASOCIACE HOTELŮ A RESTAURACÍ ČR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz