Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Oslaďte si Vánoce kávovým koktejlem

Oslaďte si Vánoce kávovým koktejlem

15. 01. 2022 - ČR - Vykouzlete si doma tu pravou vánoční pohodu s lahodným drinkem Skotské kafe! Jakmile ho jednou ochutnáte, nebude bez něj sledování pohádek a zakusování cukroví už nikdy kompletní.

Obecně platí, že lidé v zimě pijí převážně těžší, hutnější koktejly s vyšším obsahem alkoholu, protože si s ním organismus v tomto ročním období dokáže lépe poradit. Za chladného počasí také podvědomě upřednostňujeme sladší chutě znamenající přísun energie. Jako základ se do těchto nápojů hodí whisky či bourbon či jakýkoliv jiný tmavý, tedy vyzrálý, destilát.

Skotské kafe vymysleli v brněnském baru 4pokoje, když si chtěli vylepšit klasickou irskou kávu. Pokud nejste v kuchyni či za barem úplnými začátečníky, s receptem si hravě poradíte:

• 30 ml dobré skotské whisky
• 15 ml čokoládového sirupu
• 50 ml filtrované kávy
• banánová pěna

Tekuté ingredience smíchejte, prohřejte a podávejte ve sklenici či hrníčku. Hladinu ozdobte banánovou pěnou (vyšlehané banány, smetana, mléko, cukr, kokosový rum a citronová šťáva), kterou můžete při nedostatku času jednoduše nahradit šlehačkou.

Foto: Kristýna Vysloužilová
Text: Michael Lapčík, Česká barmanská asociace z.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz