Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

V hlavní roli slivovice

V hlavní roli slivovice

27. 12. 2022 - ZLÍN - Někdee soutěží studenti ve znalosti cizích jazyků, jinde tvoří dorty či zákusky. Střední škola gastronomie a obchodu Zlín uspořádala klání na- zvané Slivcup 2022, v němž hlavní roli hrála slivovice. Bylo vidět, že mladí barmani se v ní cítili jako ryby ve vodě.

První ročník barmanské soutěže Slivcup 2022 se konal 25. listopadu v prostorách školy ve Zlíně. Zúčastnili se jí žáci z jedenácti středních škol. Do bojů se zapojilo devatenáct statečných dívek i chlapců.

Významným partnerem soutěže byla firma Rudolf Jelínek. Proto nesla název Slivcup 2022. Úkolem rodících se barmanských hvězd bylo připravit míchaný nápoj v kategorii Fancy Cocktail s použitím povinné ingredience Slivovice Jelínek 45% v libovolném množství.

V odborné porotě zasedli mistři svého oboru. Mezi porotci se objevil Michal Floriš, skvělý barman, mixolog a inovátor, který své zkušenosti získal během působení po celé střední Evropě v síti TGI Fridays.

Celou soutěž zpestřila skvělá barmanská show od významných barmanů. Své umění představili Jakub Orel, Lukáš Jílek a současný držitel ocenění Best show on the World Karel Kleineidam. Do show se zapojil také student pořadatelské školy Michal Novotný, pro kterého to byla premiéra vystupovat po boku světoznámých jmen.

A jak to nakonec dopadlo? Celou soutěž vyhrála Ema Wostrá ze Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek-Místek. Druhé místo obsadila Daniela Kulíková ze Střední odborné školy obchodu a služeb Martin a bronz brala Natálie Jašková ze Střední odborné školy Josefa Sousedíka Vsetín.

Ema Wostrá získala absolutně nejvyšší bodové ohodnocení s poměrně velkým odstupem od zbývajícího startovního pole. Porotu velmi zaujal i celkový servis nápoje, který tvořil dřevěný podstavec vyplněný živým mechem.


Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz