Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Medailový závěr roku pro moravské a české vinaře

Medailový závěr roku pro  moravské a české vinaře

28. 12. 2022 - ČR - Letošní sezóna mezinárodních soutěží vín je u konce a moravští a čeští vinaři se s ní rozloučili vskutku královsky.

Z největší soutěže vín v teritoriu Blízkého východu s názvem Terravino Mediterranean International Wine And Spirits Challenge si přivážejí absolutního šampiona a k tomu krásných 32 medailí. Další medaile přidali i z americké San Francisco International Wine and Spirits Competition.

Titul absolutního šampiona (Grand Champion) získal v Izraeli sekt Louis Girardot Brut 2019 od společnosti Bohemia Sekt. Titul za nejlepší mladé víno ze sklizně 2022 TERRAVINO SUPERNOVA 2022 YOUNG WINE obdržely Vinné sklepy Skalák za Solaris Bujaré 2022 pozdní sběr.

„Letos se Terravino konalo po pauze, způsobené covidovou pandemií, ve velmi pozdním termínu, na samém začátku svátku světel Chanuka. Venkovní teploty v Jaffě šplhaly k neobvyklým třiceti stupňům a u nás byla sněhová kalamita,“ přiblížil JUDr. Luboš Bárta, který předsedal mezinárodní jury.

V 17. ročníku soutěže Terravino, konané v izraelském Tel-Avivu/Jaffě, hodnotili porotci přes 600 vín ze 12 zemí světa.

Závěr roku 2022 přinesl ještě jednu, a ne zrovna malou medailovou radost pro moravská a česká vína. Z nejslavnější a nejvýznamnější americké soutěže vín San Francisco International Wine and Spirits Competition si naši vinaři odvezli neuvěřitelných 98 medailí.

Omnimedia, s. r. o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz