Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ochutnávejte Česko

Ochutnávejte Česko

30. 12. 2022 - ČR - Pod logem projektu Czech Specials jsou sdružené od roku 2018 restaurace, které dobře připravují česká jídla, ať už v tradiční, nebo moderní formě. Certifikát zaručuje, že v těchto restauracích bude vždy na jídelním lístku minimálně jedna polévka a dvě hlavní jídla označená jako česká specialita. Czech Specials je však nejen certifikační značkou, ale i průvodcem po těchto restauracích.

Co je v projektu Czech Specials nového?
Od června tohoto roku se certifikace rozšířila o cukrárny a kavárny, které mají v nabídce tradiční české zákusky. Certifikát Czech Specials obdrželo již 15 cukráren. V roce 2022 bylo certifikováno také 30 restaurací.

V květnu jsme poprvé předali cenu Czech Specials, „Nositel tradic české kuchyně“. Prvním nositelem ceny, a tohoto čestného titulu, se stal pan Martin Jiskra, majitel a šéfkuchař restaurace Zájezdní hostinec „U Jiskrů“ v Kbelnici u Písku.

Čestný titul bude udělován vždy v roce konání soutěže Kuchař roku, tzn. jednou za dva roky. O nositeli čestného titulu rozhodují společně zástupci agentury CzechTourism a Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Nositelem se může stát ten, kdo se v uplynulých letech nejvíce zasloužil o zviditelnění české kuchyně, kdo českou kuchyni nejen vaří a rozvíjí, ale také ten, který ji svojí činností propaguje a podporuje doma nebo v zahraničí.

Od června letošního roku má CzechSpecials webové stránky www.czechspecials.cz v novém, moderním designu. Aktualizací prošla i mobilní aplikace, která spolehlivě zavede milovníky české kuchyně do certifikovaných restaurací.

Nabídku našich certifikovaných restaurací a cukráren pravidelně prezentujeme nejen na webu a facebookových stránkách projektu, ale i na webu www.kudyznudy.cz a www.visit-czechrepublic.com. Nebudou zde chybět ani pozvánky na adventní a vánoční speciality našich certifikovaných restaurací.

Ochutnávejte Česko i o Vánocích! Více na www.czechspecials.cz.

Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz