Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Dobrá etika je dobrý byznys

Dobrá etika je dobrý byznys

06. 01. 2023 - ČR - V dnešní době plné výzev pro potravinářský průmysl v podobě klimatických změn a růstu populace jde firma McCain příkladem. Představuje ambiciózní závazky v oblasti ochrany životního prostředí.

Udržitelné a regenerativní zemědělství

Společnost spolupracuje s 1 600 farmáři, z nichž 80 % spolupracuje s McCain již více než 10 let. A někteří z nich dokonce pocházejí už z třetí generace těchto farmářů! McCain též poskytuje pěstitelům poradenství a technickou podporu pro ty nejlepší možnosti pěstování brambor. Krom toho se od roku 2016 na 13 pilotních farmách v celé Evropě aplikují a vyvíjejí efektivní a inovativní zemědělské postupy pěstování brambor, jejichž cílem je optimalizace výnosů, zlepšení ochrany půdy, biodiverzita a další důležité součásti udržitelného zemědělství.

Efektivní využívání zdrojů ve výrobě

Po úspěchu z let 2016–2019, kdy se společnosti McCain podařilo snížit emise CO2 na tunu hotového výrobku o 4 %, se zavázala, že do roku 2030 sníží emise CO2 o 50 %.

McCain se může pochválit i za fakt, že v 80 % jejich továren na výrobu hranolků je implementovaná technologie na opětovné využití energie ve výrobním procesu. Společnost si předsevzala, že do roku 2030 bude 100 % závodů plně využívat obnovitelnou energii.

Obaly produktů a jejich recyklace jsou taktéž předmětem ochrany životního prostředí a závazků, ke kterým se společnost zavázala. Dnes je 95 % všech obalových materiálů McCain recyklovatelných. V závazcích, které mají být splněny do roku 2025, společnost uvedla, že 100 % obalů McCain bude recyklovatelných, opětovně použitelných nebo kompostovatelných.

Prosperující komunity

McCain bojuje proti hladu a sociálnímu vyloučení. Spolupracuje s potravinovými bankami v Evropě a v souvislosti s touto činností se zapojuje do různých aktivit ve prospěch komunit. Taktéž rozvíjí s lokálními komunitami dobrovolnické kampaně, jichž se účastní též zaměstnanci společnosti McCain.

 

Zdroj: Side-Effect PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz