Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Lešetínský fašank ve Zlíně nečekaně brzy!

Lešetínský fašank ve Zlíně nečekaně brzy!

12. 01. 2023 - ZLÍN - Pořadatelé již renomovaného městského Lešetínského fašanku, který každoročně přiláká do zlínských ulic Kvítková, Lešetín I a Lešetín II tisíce návštěvníků, se rozhodli uspořádat letošní, již 23. ročník nečekaně brzy – v sobotu 28. 1. 2023.

Oproti tomu jeden z nejznámějších a nejpestřejších fašanků tradičních a venkovských Festival masopustních tradic ve Strání proběhne až o tři týdny později, právě o nejexponovanějším masopustním víkendu 17. – 21. 2. 2023.

„Důvod uspíšení letošního Lešetínského fašanku je prostý,“ vysvětluje za pořadatele Zuzana Baťová. „Chtěli jsme se zcela vyhnout jarním prázdninám, které jsou letos pro okres Zlín stanoveny na 13. – 19. února., jakož i víkendům, které je rámují. Tématem letošního ročníku je Lešetínská zimní olympiáda. Srdečně zvu domácí i přespolní, čeká nás dobrá zábava a tradiční východomoravské speciality!“

Vedle zmíněných fašankových veselic ve Zlíně a Strání mohou návštěvníci stihnout a zažít např. i autentický valašský masopust ve Valašském muzeu v přírodě – skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. V sobotu 11. února 2023 lze v Dřevěném městečku vidět masopustní zvyky, návštěvníci si ovšem také pochutnají na zabijačkových dobrotách. Součástí programu je již 24. ročník soutěže O nejlepší valašskou klobásu a 14. ročník soutěže O nejlepší valašskou tlačenku.

Kromě skutečných, živých, v reálném čase se odehrávajících masopustních veselic je zajímavým počinem výstava Od adventu po fašanky, která je až do 26. února k vidění v Muzeu regionu Valašsko na zámku ve Vsetíně.

Zdroj: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz