Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

THAYA vinařstvím roku

THAYA vinařstvím roku

06. 02. 2022 - ČR - Slavnostní vyhlášení vítězů 13. ročníku prestižní vinařské soutěže proběhlo 26. 1. v Hvězdárně a planetáriu Brno. Mezi vinařskými hvězdami zazářilo vinařství THAYA reprezentující nejen Znojemsko, ale také VOC Znojmo, a stalo se vítězem kategorie střední vinařství.

Do nejvyššího kola soutěže VINOZOOM VINAŘSTVÍ ROKU postoupilo devět finalistů, po třech kandidátech v každé ze tří kategorií. Do finále je dovedla dlouhá cesta od nominace přes četná hodnocení a poté je čekala rozhodující návštěva odborné komise ve vinařství. Jejím úkolem bylo posoudit, jaký dojem vinařství vyvolává a nakolik splňuje soutěžní kritéria, od samotného vína a jeho prezentaci přes image, marketing a zásluhy o obor až po stav vinohradu.

Na rozdíl od jiných vinařských soutěží v ČR se tak statut soutěže zakládá na komplexním posuzování – nejen na základě kvality vína, ale také podle přístupu k pozvednutí, rozvoji a modernizaci oboru vinařství v daném roce.

Vítězem kategorie střední vinařství (produkce 50.001 – 250.000 l/rok) bylo vyhlášeno vinařství THAYA.

„Jsem pyšný na naše vinaře a jejich úspěchy. Není jich málo a každé vinařství umí zazářit. V letošním ročníku Vinařství roku vyniklo vinařství THAYA, které zachovává tradiční postupy a zároveň víno zušlechťuje moderními technologiemi 21. století. Se špičkovým enologem Jakubem Smrčkou a vizionářem Josefem Trávníčkem se to daří, což dnešní úspěch jen potvrzuje. K vítězství přispěl i nový areál vinařství, hotelu a restaurace v bývalé sýpce v Národním parku, který se stal chloubou Znojemska,“ oceňuje František Koudela, předseda spolku VOC Znojmo.

 

Zdroj:  VOC Znojmo, z.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz