Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

20. 02. 2023 - ČR - Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo.

Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

Nenasycené omega 3 mastné kyseliny si naše tělo neumí vytvořit samo, ale pro naše tělo jsou důležité. Najdeme je kromě jiného právě v rybách. Je všeobecně známo, že národy konzumující hodně ryb, a tedy také omega 3 mastných kyselin, jako Japonci nebo Eskymáci, mají nízký výskyt kardiovaskulárních chorob. A v zemi uprostřed kontinentu, bez moře, je rybí olej ideálním způsobem, jak získat nenasycené omega 3 mastné kyseliny v potřebném množství.

V minulosti užívání rybího oleje nemělo příliš velký úspěch zejména kvůli chuti. „Doba se mění a v moderní kuchyni začínáme používat různé druhy olejů, jako třeba lněný, avokádový nebo dýňový. Rybí olej patří k tomu nejzdravějšímu a lze jej také použít pro přípravu některých jídel. Trend čím dál častějšího využití nejen pro přímou konzumaci ale také pro přípravu moderních a zdravých jídel potvrzují i naši spotřebitelé: právě ochucené oleje jsou jednička v oblibě. Třeba citronový se výborně hodí do salátů nebo polévek, ovocný zase do smoothies,“ vysvětluje produktová manažerka značky Möller´s Tereza Kušková.

Zdroj: AC&C Public Relations, s.r.o.

Úvodní foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz