Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Průvodci Znojemské Besedy oslaví svůj svátek speciální prohlídkou

Průvodci Znojemské Besedy oslaví svůj svátek speciální prohlídkou

21. 02. 2023 - ZNOJMO - Na úterý 21. února připadá Mezinárodní den průvodců cestovního ruchu. Průvodci Znojemské Besedy svůj svátek oslaví speciální podvečerní prohlídkou města Znojma, která představí nejrůznější zajímavosti, pověsti, ale i osobnosti, které se do historie královského města zapsaly.

„S našimi průvodci ročně do města a turistických provozů vyrazí desetitisíce návštěvníků. Jsem moc rád, s jakou energií kolegové k této práci přistupují, ať už přímo při prohlídkách, nebo při přípravě nových prohlídkových okruhů. Patří jim za to velké poděkování. Teď bychom chtěli jako na pomyslnou oslavu všechny pozvat na speciální prohlídku města Znojma, která bude průletem hned několika našich tematických prohlídek, a která díky podvečerní atmosféře nabídne jedinečné pohledy na Znojmo. Ještě předtím určitě doporučuji vyrazit do podzemí nebo Expozice pivovarnictví,“ zve František Koudela ředitel Znojemské Besedy.

Právě Mezinárodní den průvodců má u nás i v zahraničí historii už od roku 1985, kdy vznikla Světová federace turistických průvodců pod zkratkou WFTGA. Speciální prohlídka, která tento den připomene, ve Znojmě začne v 16 hodin u turistického informačního centra na Obrokové. Představí zásadní okamžiky staleté historie města Znojma, ale i významné osobnosti. Nebude chybět pověst o Zikmundu Lucemburském, část věnovaná Johannu Gregoru Mendelovi, dnes zrevitalizovanému městskému pivovaru. Prohlédneme si několik zásadních sakrálních staveb a dotkneme se také moderní architektury.

Svoji vstupenku za zvýhodněnou cenu 80 Kč si mohou zájemci rezervovat na TIC Obrokova.

Zdroj: Karel Semotam, Znojemská Beseda

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz