Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Spotřebitelé už zase mohou měnit dodavatele energií

Spotřebitelé už zase mohou měnit dodavatele energií

01. 03. 2023 - ČR - S uklidněním situace na velkoobchodním trhu s energiemi přichází dodavatelé energií i s novými ceníky pro dodávky plynu a elektřiny koncovým zákazníkům.

Mezi jednotlivými dodavateli tak zase začíná fungovat konkurence a spotřebitelé si mohou mezi jednotlivými dodavateli vybrat. Zprostředkovatelé toho využívají a přichází za spotřebiteli s novými nabídkami smluv na dodávky elektřiny a plynu. dTest upozorňuje na práva spotřebitelů v situacích spojených s účastí zprostředkovatele při změně dodavatele energií.

Ceny plynu i elektřiny se pomalu začínají dostávat pod cenový strop. Nejsou to zatím velké slevy a dosažení takové ceny obvykle předpokládá uzavření smlouvy na dobu určitou, přesto však už spotřebitelé zase mohou zvažovat, jak na dodávkách energií ušetří. „Existence různých nabídek na dodávky plynu a elektřiny znamená, že za spotřebiteli začnou chodit zprostředkovatelé s nabídkami přechodu od jednoho dodavatele k jinému,“ upozorňuje Eduarda Hekšová, ředitelka spotřebitelské organizace dTest, a dodává: „Spotřebitelé by měli vědět, jaká vůči těmto zprostředkovatelům smluv na dodávku plynu a elektřiny mají práva.“

Zdroj: Lucie Korbeliusová, d Test

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz