Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Košty, plesy, besedy. Východní Morava vstoupila do zajímavého týdne

Košty, plesy, besedy. Východní Morava vstoupila do zajímavého týdne

11. 2. 2013 - VÝCHODNÍ MORAVA – Plný zajímavých akcí a atraktivních nabídek je právě probíhající týden na Východní Moravě. Stačí si jen vybrat.

Ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích mohou lyžaři až do pátku 15. února oslavit blížící se svátek zamilovaných odlehčenou formou. Při akci „Valentýnské lyžování za hubičku“ získají pro svého partnera či partnerku skipas zdarma. „Pokud lyžaři dorazí k pokladně společně a prokáží věrohodně své vzájemné city, získají k zakoupenému skipasu druhý ve stejné hodnotě zdarma. Způsob, jakým pokladní přesvědčí o zamilovanosti, záleží na jejich fantazii. Respektujeme přitom, že zamilované mohou být i děti či osoby stejného pohlaví,“ uvedl Lubomír Sušila ze Ski areálu Razula. Více na www.valachy.cz.

Masarykova veřejná knihovna Vsetín zve na valentýnský čtvrtek 14. února na přednášku Zdeňky a Jardy Bláhových o Tadžikistánu, která začne v 17 hodin. Návštěvníky čeká povídání o krásných Fanských horách, zemětřesení, horské nemoci, o setkáních se zajímavými lidmi v nejzapadlejších koutech i v hlavním městě Dušanbe.

Odpoledne 15. února bude možné prožít v Kulturním informačním středisku Tlumačov na Zlínsku, kde se od 16 hodin uskuteční přednáška 70 let od zničení Nové synagogy v Holešově. Přednášející historik Mgr. Jan Machala podá základní informace o židovské komunitě v Holešově na konci 19. století, o budově Nové synagogy a jejím autorovi. Osvětlí také postavení židovské komunity po nacistické okupaci českých zemí se zřetelem k situaci v Holešově a popíše útoky proti synagoze, které vyvrcholily její totální destrukcí.
V knihovně v Hluku na Uherskohradišťsku se v pátek od 18 hodin uskuteční beseda s regionálním spisovatelem a soudcem Josefem Holcmanem. Ten ze své soudní praxe zaznamenal texty „Jazyk v sádře“. Dále mu vyšly publikace „O jízdě králů“, „O slivovici“, „Týden co týden“, „Cena facky“ a další. Na besedě v hlucké knihovně představí svou novou knihu „Stroj se (ne)zadrhl“. Zájemci si ji zde také mohou zakoupit. Po besedě bude následovat autogramiáda.

Košt vín se zabíjačkovými specialitami se chystá v sobotu 16. února v Míkovicích na Uherskohradišťsku. Akci, která začne v místním kulturním zařízení v 16 hodin, bude doprovázet cimbálová muzika Burčáci. Vstupné na košt stojí 200 korun, koštovka 50 korun a katalog 30 korun.

Ranč Kostelany na Kroměřížsku připravuje na sobotu Valentýnský večer v doprovodu piána a zpěvu amerického zpěváka s italskými kořeny Maria Taravelly. V průběhu celého víkendu budou podávány rybí speciality. Akce začne v 19 hodin.
Také o nadcházející sobotě bude možné vyrazit na plesy. Například ve sportovní hale v Hluku se uskuteční 5. Vinařský ples. K poslechu a tanci budou hrát Kumpánovi muzikanti, Mistříňanka, CM Strýci a CM Stanislava Gabriela. K degustaci bude připraveno minimálně 70 vzorků vína. Součástí programu je také bohatá tombola. Začátek je v 19:30.
Lázně Kostelec u Zlína zažijí XIX. Lázeňský ples. V programu vystoupí skupina Stram, DJ Anders, Cimbálová muzika Máj, taneční skupina Fortuna Zlín a tanečnice orientální školy Delila. „O půlnoci proběhne slosování o ceny. Zavítat můžete také do Coctail baru,“ vzkazují organizátoři. Začátek plesu je ve 20 hodin. Další nabídku plesů naleznete na www.vychodni-morava.cz.


Nedělní odpoledne 16. února bude možné prožít s dětmi v Domě kultury v Uherském Brodě na pořadu oblíbeného Michala Nesvadby s názvem Michalovi Mazlíčci. Začne v 16 hodin. Michal Nesvadba v Mazlíčcích představuje svoje miláčky ze zvířecí říše. Děti se prostřednictvím tohoto představení na chvilku zastaví i na klidném místě v pralese v Africe, ale pak už rychle zase zpátky do Michalova pokojíčku, kde na něj čekají další jeho oblíbení plyšáci a spousta jeho vzpomínek do kterých se vrátí spolu s dětmi v sále.

 
Alternativa ve Zlíně zve na výstavu Svatava Severinová – Setkání. Ta je dílčí rekapitulací autorčiny tvorby v souvislosti s jejím životním jubileem. Obsahem výstavy bude zejména závěsná komorní keramika koláže - vystřihovánky. Svatava Severinová na svoji prezentaci přizvala také své nejbližší přátele - výtvarníky, Z. Červinku, J. Přibylovou, N. Čančíkovou, R. Schindlera, fotografy J. Rohela, P. Titze, keramičku I. Marešovou. Na výstavě se představí i tvorba dvou již zesnulých přátel - zlínského keramika J. Vápa st. a pařížsko-pražského malíře A. Sládka. Výstava je k vidění až do konce února.


Nabídku dalších zajímavých akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz/kalendar-akci

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz