Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

První ročník nové akce: MOSTY 2023

První ročník nové akce: MOSTY 2023

27. 03. 2023 - Uh. Hradiště - Ke královskému městu Uherské Hradiště patří voda od nepaměti. Vydejte se s námi na výpravu a objevte krásy řeky Moravy a jejích mostů a lávek, včetně návštěvy místních gastropodniků.

Žádný aprílový žertík, nýbrž fakt. Městské informační centrum Uherské Hradiště vás tímto zve na první ročník turistického pochodu, jehož trasou jsou právě uhersko-hradišťské mosty. Akce proběhne první dubnovou sobotu, tedy 1. 4. 2023. Účast na akci je zdarma.

Začátek je v informačním centru na Masarykově náměstí. Zde každý, kdo na pochod vyrazí, dostane nejen všechny potřebné informace, ale taky záznamovou kartičku na razítka a mapku s přehledem zastavení – mostů. „Je zcela na vás, jaké pořadí zvolíte a zda projdete všechny zastávky nebo jen některé. Ke každému mostu bude připraveno jedno stanoviště. Na nich budou pro zájemce na info tabulích připravena historická fakta a na některých budou i razítka do kartičky,“ zve na akci Michaela Sakrajdová z Městského informačního centra v Uherském Hradišti, organizátorka akce.

Do akce se zapojily i místní podniky, a tak se můžete těšit na příjemné občerstvovací pauzičky v Cafe Atelier, Restaurace Přístav a Zašívárna U Osla. Na té poslední se lze skutečně „zašít“, neboť zde bude k poslechu i tanci hrát živá hudba. V případě, že se vám nebude chtít zpátky pěšky, nabízí se možnost využít plavby lodí právě od Zašívárny, přístavní hrany Kunovský les. „Lodí doplujete do hradišťského přístaviště, odkud se můžete vydat zpět do íčka s vyplněnou kartičkou. Pokud se vám podaří navštívit všechna stanoviště, kterých bude celkem 5 a sesbírat všechna razítka, domů si odnesete pamětní list.

Trasu si můžete vychutnat volně, dle svého tempa a chuti zdržet se tam či onam,“ doplňuje Michaela Sakrajdová.

Zdroj: Městské informační centrum Uherské Hradiště

Připomeňme si, na jak krásném místě žijeme a vychutnejme si řeku Moravu, výhledy na Chřiby, dobré kávičky a jiné dobroty. A hlavně – čas strávený s blízkými na čerstvém vzduchu.

 

Registrace účastníků v informačním centru budou možné od 9.00 hodin ráno a poslední výprava z infocentra by měla vyrazit do terénu ve 14.00 hodin odpoledne. V případě, že se rozhodnete projít celou trasu po svých, odpoledne budete mít v nohách asi 9 km. A protože není špatného počasí, pouze špatného oblečení, akce se koná za jakýchkoliv dešťových a povětrnostních podmínek.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz