Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mobilní aplikace Bank iD PLUS pro snadné ověření věku zákazníků spustila pilotní provoz

Mobilní aplikace Bank iD PLUS pro snadné ověření věku zákazníků spustila pilotní provoz

03. 04. 2023 - PRAHA - Moderní přístup k zákazníkům zaručující ochranu osobních údajů a poskytující rychlejší a pohodlnější obsluhu.

To nabízí obchodníkům aplikace Bank iD PLUS, která slouží k jednoznačnému prokázání věku zákazníka bez nutnosti prokazovat se průkazem totožnosti. Restaurace, obchody, kina, půjčovny a další provozovny ji mohou začít okamžitě používat díky snadné registraci na webu plus.bankid.cz. Do konce letošního roku je aplikace v pilotním provozu a je pro všechny provozovny zdarma.

Aplikace najde využití kdekoli, kde je prodávající dle zákona povinen ověřit věk zákazníka v okamžiku prodeje. Typicky jde o prodej zboží s limitovanou dostupností, nejčastěji se jedná o prodej alkoholu, tabákových výrobků a pyrotechniky. „Nabízíme obchodníkům nástroj, díky kterému splní zákonnou povinnost ověřit věk zákazníka a který zároveň umožní zrychlit a zpříjemnit obsluhu jejich zákazníků,“ uvedl Marek Růžička, výkonný ředitel společnosti Bankovní identita, a.s. Aplikace Bank iD PLUS celý proces ověřování věku zákazníků dokumentuje a v případě kontroly dozorových orgánů je možné jej zpětně doložit.

Aplikace Bank iD PLUS, do níž se uživatelé registrují prostřednictvím bankovní identity, potvrzuje splnění věkového limutu vygenerováním či načtením QR kódu v reálném čase. V pilotním provozu nabízí svým zákazníkům ověření věku přes Bank iD PLUS například pražské restaurace Červený Jelen a Vinograf. „Aplikaci Bank iD PLUS vidíme jako vítanou inovaci, která nijak nenarušuje gastronomický klientský zážitek, protože mobil dnes má při ruce z mladé generace snad každý,“ říká spolumajitel Vínografu Jan Horešovský.

 

Zdroj: Bison & Rose

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz