Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Na kole vinohrady dosáhlo plnoletosti

Na kole vinohrady dosáhlo plnoletosti

17. 04. 2023 - UH. HRADIŠTĚ - Oblíbená cyklistická akce Na kole vinohrady Uherskohradišťska proběhne letos už po osmnácté. Symbolické otevírání cyklostezek na kole, koloběžce nebo pěšky proběhne v sobotu 22. 4.

Stalo se milou tradicí, že Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti, kde den zahajujeme, se začne hemžit cyklo nadšenci již časně zrána. A proto, jakmile se ráno vyklubete z postele, hoďte něco na sebe a hurá ven. Už od 8 hodin si tu budeme vychutnávat společnou snídani a horkou kávu za ranního slunce. Následovat bude společné zahřátí v podobě rozcvičky a protažení, pod vedením učitele tělocviku, nestyďte se tedy u rozcvičky zavzpomínat na školní léta. Pak už se můžete pomalu chystat k pověstnému startovnímu oblouku.

„V terénu budou na zastávkách s otevřenou náručí čekat vinaři. Nebojte se s nimi pobavit, třeba jaká byla vloni úroda či co nového v jejich sklepích. Vy jim zase můžete povědět, jak vám jejich víno chutná a domluvit se, kdy se pro něj později zastavíte,“ zve na akci Stanislav Blaha, předseda správní rady Regionu Slovácko – pořadatele.

Otázka zní – kam se letos vydáte? Vybírat můžete mezi pěti cyklotrasami, připravena bude ovšem i jedna stezka pro ty, kteří upřednostňují pěší zážitek. Pro všechny účastníky bude připraven startovací balíček včetně přístupu do mapové aplikace, přehledu všech vinařských zastávek, kupónu do tomboly či slevy na nákup u vinaře. Každou trasu osobně doprovodí průvodce, který v případě potřeby navede na správný směr nebo si s vámi popovídá. Brožura či průvodce vám také poradí, kam na trase zamířit, pokud vás dožene hlad.

Jakmile se nabažíte výhledy po slovácké krajině, navštívíte dostatek vinných sklípků, sklepních uliček a dalších zákoutí Uherskohradišťska, nezapomeňte se vrátit tam, odkud jste ráno vyrazili. Po návratu ze stezek na Masarykovo náměstí případnou únavu z jízdy zažene příval energie při koncertu kapely Hazafele. Těšit se můžete na živé písně a melodie v podání houslí, kytary, akordeonu, kontrabasu a 4 mužských hlasů. Během koncertu můžete směle tančit, ale i degustovat. Několik vinařů si pro vás připraví svá vína, které bude možné ochutnat na místě či si odnést nějakou lahvinku na později domů. S odchodem však nespěchejte, po koncertu bude následovat tombola slosovatelná z kuponů všech účastníků. Poté bude možné ještě pokračovat na večerní program do Moja vinotéka ve Vodní ulici nedaleko náměstí, kde od 18 hodin bude hrát cimbálová muzika. Nabídka vín je zde skutečně pestrá. Ochutnávat se bude taky ve Vinném sklepu U Lisu ve Vinohradské ulici. Ve večerních hodinách si tak užijete další příjemné chvíle po aktivně stráveném jarním dni.

Tak co, jdete do toho s námi?

www.slovacko.cz/nakolevinohrady

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz