Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Wimbledon mezi výstavami vín zná šampiony!

Wimbledon mezi výstavami vín zná šampiony!

17. 04. 2023 - VALTICE - Pátečním hodnocením superkomise složené z nejlepších hodnotitelů Moravy a Čech a výběrem šampionů ve valtickém Centru Excelence vyvrcholilo čtyřdenní hodnocení 721 přihlášených vín.

Šampiony letošního ročníku soutěže Valtické vinné trhy – Wimbledonu mezi výstavami se mezi bílými víny stalo Veltlínské zelné 2021 výběr z hroznů z Vinařství Volařík a mezi červenými pak Cabernet Sauvignon 2019 pozdní sběr barrique z Vinařství Nechory.

Vedle národních šampionů 56. ročníku poválečné novodobé historie soutěže bylo oceněno také Zweigeltrebe/Merlot/Cabernet Sauvignon 2020 barrique z rakouského vinařství Neustifter jako šampion zahraničních vín.

Letos do této nejstarší vinařské soutěže s mezinárodní účastí v ČR bylo přihlášeno 721 vín 110 vinařů a vinařských firem především z České republiky, Rakouska a Slovenska, ale také z Itálie, Španělska, Nového Zélandu, Chile, Austrálie, Argentiny či Jihoafrické republiky.

Výstava vín, kde bude veřejnost moct ochutnat všechna vína ze soutěže, včetně šampionů, proběhne letos již 5. – 6. května, tradičně v renovované jízdárně a Španělské konírně státního zámku ve Valticích, které jí dodávají nezapomenutelnou kulisu a patřičnou atmosféru. Na tuto vinařskou slavnost pravidelně přijíždí téměř 6 000 návštěvníků, kteří ochutnávají nejkvalitnější vína z celé České republiky, ale také ze zahraničí.

Valtické vinné trhy pořádá společnost Valtické vinné trhy ve spolupráci se Střední vinařskou školou a Národním vinařským centrem ve Valticích.

Zdroj: Omnimedia, s. r. o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz