Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Slavnosti chřestu a vína

Slavnosti chřestu a vína

27. 04. 2023 - IVANČICE - Vybraná pochoutka královských stolů i zelenina do každé domácnosti. To všechno a ještě mnohem víc je chřest. Vybraná jídla i fantastické street food delikatesy z regionálních restaurací a food trucků. Dvacet moravských vinařství. To vše spojené s kuchařskou show, duely vína a jídla a nabitým doprovodným programem na Slavnostech chřestu a vína v Ivančicích.

Chřest vařený, pečený, grilovaný, gratinovaný, smažený, naslano i nasladko – to je jen malý výčet toho, co vše se dá s chřestem dělat. Na Slavnostech chřestu a vína si navíc můžete chřest zakoupit i syrový, a to jak zelený, tak bílý.


Slavnosti chřestu však nejsou jen o ochutnávání dobrého jídla a pití. Načerpat můžete také spoustu inspirace, jak si chřest upravit doma, a to jak v podobě receptů Mirka Kaliny, Honzy Vorla a dalších skvělých kuchařů, tak během kuchařských show, letos v podání Petra Stupky, Mirka Kaliny a Markéty Hrubešové. WinePoint pak nabízí nejen degustaci vynikajících moravských vín, ale také ukázky snoubení k pokrmům festivalových restaurací.


Chřest a víno, to jsou dvě hlavní slova spojená s našimi Slavnostmi. Co by to ale bylo za Slavnost bez zábavy, hudby a dalšího kulturního programu? V pátek bude naše pódium patřit už tradičně především místním školám a spolkům. V sobotu nás čekají pecky jako Michal Hrůza a Kapela Hrůzy, cimbálová hudba Musica Moravica, pop-funková kapela I.V.M, rocková zpěvačka Tanja či pop-rocková kapela Tremolo. Na své si přijdou i děti, na pódiu bude řádit Fíha Tralala. V neděli pak převezme mikrofon cimbálová hudba LH za oponou, dechová hudba Vlčnovjanka, multižánrová kapela The People nebo známý písničkář Michal Horák.


Nadupaný program pro děti i dospělé si připravilo i Kino Ivančice, trochu klidu od mumraje Slavností si můžete užít při prohlídce expozice Vladimíra Menšíka či výstavy děl Alfonse Muchy, obojí v Památníku Alfonse Muchy.


Pochutnat si a pobavit se! Slavnosti chřestu a vína: 19.–21. května 2023 v Ivančicích.


www.slavnostichrestu.cz



PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz