Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nenechte si ujít Valtické vinné trhy

Nenechte si ujít Valtické vinné trhy

05. 05. 2023 - VALTICE - Ve dnech 5. a 6. května se uskuteční již 56. ročník Valtických vinných trhů. S více než stošedesátiletou tradicí a historií jsou nejstarší celostátní soutěží vín v ČR s mezinárodní účastí.

Veřejnost a milovníci vína tak mají jedinečnou příležitost zde ochutnat stovky špičkových vín. Letošní ročník však bude mít ještě jedno velké téma. Návštěvníci a milovníci vína mohou svou podporou v petiční akci proti zavedení nesmyslné spotřební daně pomoci zachránit moravské a české vinaře a vinohradníky a nejen je.

Novodobé Valtické vinné trhy se tradičně konají v reprezentativních prostorách, renovované jízdárně a Španělské konírně státního zámku ve Valticích, které jí dodávají nezapomenutelnou kulisu a patřičnou atmosféru. Začínají v pátek dopoledne slavnostním zahájením, během kterého se vyhlašují a předávají medaile, diplomy a poháry oceněným vinařům za výsledky jejich mistrovské práce.

Odpoledne již španělská jízdárna otevírá své dveře široké veřejnosti a milovníci vín si tak mohou vychutnat přes 700 výstavních vzorků od cca 100 vinařů z České republiky, Slovenska, Rakouska, ale i ze zámořských vinařských zemí a vinařů z jižní polokoule, které hodnotili profesionální degustátoři. Rovněž se koná napínavá dražba archivních vín, jejíž výdělek je věnován na charitativní účely. Sobotní program je pak vyhrazen kompletně pro návštěvníky z řad milovníků vína.

Do letošního ročníku této prestižní tuzemské vinařské soutěže se přihlásilo 721 vín od 110 vinařů a vinařských firem. Šampionem bílých vín vybrala komise Veltlínské zelné 2021 výběr z hroznů z Vinařství Volařík a jako šampiona červených pak zvolila Cabernet Sauvignon 2019 pozdní sběr barrique z Vinařství Nechory. Šampionem zahraničních vín se v letošním roce stalo víno - Zweigeltrebe/Merlot/Cabernet Sauvignon 2020 barrique z rakouského vinařství Neustifter. Cenu za nejlepší kolekci si vysloužilo Vinařství Volařík. Celkem bylo na soutěži rozděleno 318 medailí, z toho 52 velkých zlatých a 266 zlatých.

 

Zdroj: Omnimedia, s. r. o.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz