Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Za košty a zábavou na Východní Moravu

Za košty a zábavou na Východní Moravu

18. 2. 2013 - VÝCHODNÍ MORAVA – Koštování slivovice či zabíjačkových dobrot, zábava, zajímavá setkání a návštěvy, to vše nabídnou nadcházející dny na Východní Moravě.

K prohlídce zve ZOO Zlín a návštěvníkům nabízí až do 28. února nižší vstupné. Dospělí za vstup do areálu zaplatí 80 korun, senioři a studenti 60 korun. Nejvýraznější snížení ve výši 50 procent zoologická zahrada poskytne nejmenším návštěvníkům, vstupenka pro děti od 3 do 15 let nyní stojí 40 korun. V zimním období je zlínská zoo plná života. Do venkovních výběhů stále vycházejí sloni, žirafy, nosorožci, zebry, tygři, velbloudi, klokani, pštrosi a celá řada dalších zvířat. Vidět je možné krmení lachtanů a tučňáků. V pavilonu afrických kopytníků se lze seznámit s malým samečkem žirafy Rothschildovy, který se narodil 26. října. Zlínská zoo je otevřena každý den v roce včetně všech státních svátků, v zimním období do konce února od 8.30 do 16 hod.


Na středu 20. února je připravena hudební lahůdka v divadelním sále Domu kultury v Kroměříži. Od 19 hodin se zde uskuteční premiéra slavné francouzské operety Mamzelle Nitouche operety v podání studentů pěveckého oddělení a Studentského symfonického orchestru Konzervatoře P. J. Vejvanovského Kroměříž, ve spolupráci s Moravským divadlem Olomouc. „Slavnostní opereta vznikla před 130 lety, v roce 1883, jako posměšná parodie na tehdejší bombastickou operní tvorbu. Dodnes nabízí výbornou hudbu a libreto, vyniká nápaditým situačním i slovním humorem. Příběh o klášterní chovance Denise a Célestinovi, učiteli zpěvu, klášterním varhaníkovi a zároveň operetním autorovi je vtipnou konfrontací tří rozdílných světů - kláštera, divadla a kasáren,“ prozradil Jiří Králík, ředitel Domu kultury.

 
Příznivci dnes už legendárního pořadu Na stojáka by měli vyrazit ve čtvrtek 21. února do Domu kultury v Uherském Brodě. V jeho rámci se zde představí populární herci Lukáš Pavlásek, Karel Hynek a Josef Polášek. Lístky si lze zajistit v předprodeji v Tipgames Sportbaru a BandR Clubu, informace na telefonu 773 877 788.

V uherskohradišťské Redutě se ve čtvrtek uskuteční od 17 hodin přednáška s názvem „Od kaple rybářů ke kostelu rychtářů“. S novými objevy na Masarykově náměstí návštěvníky seznámí Mgr. Petr Dresler a PhD. a Bc. Michal Vágner z Ústavu archeologie a muzeologie FF Masarykovy univerzity v Brně.

Ve stejný den i čas se v Masarykově veřejné knihovně Vsetín uskuteční beseda „Co se pije v Evropě“. Povídat o typických nápojích jednotlivých evropských národů, od albánského koňaku po valašskou slivovici, bude Libor Bureš.

 
Luhačovice zažijí v pátek 22. února večer šansonů v podání přední herečky a zpěvačky Městského divadla Zlín Heleny Čermákové, držitelky ceny Thálie a představitelky role Edith Piaf ve hře Madam Piaf. O klavírní doprovod se postará Josef Ručka. Program začne v hotelu Alexandria v 19:30.


V sobotu 23. února bude možné vyrazit do Zvonice na Soláni na Vsetínsku. „Zveme na výstavu obrazů akademického malíře Jaroslava Frydrycha Tváře a krajina. Vernisáž začne v 15 hodin. O úvodní slovo se postará PhDr. Alena Podzemná, o hudební doprovod Eva Porubová,“ sdělila Eva Kysučanová ze Sdružení pro rozvoj Soláně.


Sobota bude také dnem koštů. V Jalubí na Uherskohradišťsku pořádají v místním kulturním domě VI. koštování vína.

V Kunovicích u Uherského Hradiště zase ochutnají v Domě zahrádkářů slivovici a zabíjačkové speciality, akce začne ve 13 hodin.

Slivovice poteče proudem i v Leskovci u Vsetína, zdejší IV. košt se uskuteční v Kulturním domě. K poslechu i tanci zahraje kapela Grasband, začátek je v 15 hodin.

 
Ve Staré školce v Mrlínku na Kroměřížsku se v sobotu uskuteční tradiční Košt slivovice a gurmánských jídel, začne v 16 hodin.


Restaurant a penzion Brusenka v obci Brusné na Kroměřížsku zase pořádají od 18 hodin Zvěřinové hody ve stylovém bývalém panském mlýně. Na zahájení akce i v průběhu bude hrát skupina Hogo Fogo. Rezervace na akci je nutná na telefonu 573 393 111 nebo přímo v šenku.


Neděle je ideálním dnem pro akce pro děti. V Rodinném centru Čtyřlístek ve Starém městě u Uherského Hradiště pořádají 24. února Karneval pro nejmenší, tedy děti do tří let. Potřeba je vzít si s sebou masky, přezůvky a 50 korun na vstupné za rodinu. Karneval začne v 16 hodin.


Nabídku dalších akcí je možné nalézt na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz