Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Mezinárodní soutěž vín Oenoforum 2023 startuje již zítra vinařskou konferencí

Mezinárodní soutěž vín Oenoforum 2023 startuje již zítra vinařskou konferencí

14. 06. 2023 - MIROSLAV - Do kongresového sálu mikulovského zámku se sjedou tuzemští i zahraniční degustátoři, aby zde 16. a 17. června hodnotili špičková vína z celého světa a hlavně vybrali vítěze 17. ročníku prestižní soutěže vín Oenoforum – Czech International Wine Competition.

Program odstartuje ale již zítra, kdy proběhnou přednášky předních odborníků ve vinařství na téma „Vývoj a perspektivy dvou světových odrůd révy vinné ve dvou blízkých regionech".

Oenoforum je prestižní mezinárodní soutěž, která svou profesionalitou a vysokými nároky plní odborné světové parametry a přináší jedinečnou příležitost porovnání širokého spektra světových vín s moravskou a českou produkcí. Jedná se o největší mezinárodní soutěží vín na území České republiky, nad kterou převzala patronát OIV - Mezinárodní organizace pro víno a vinohradnictví se sídlem v Paříži.

„Letošního ročníku se zúčastní 517 vín, takže je dodržena naše dlouhodobá ambice přijímat maximálně 600 vzorků, aby byl dostatečný prostor pro hodnocení a zůstal důraz na kvalitu přihlášených vín,“ sdělil Ing. Martin Půček, výkonný ředitel pořadatelského Svazu vinařů a dodal: „vedle našich vín budou komise hodnotit také vína z Rakouska, Francie, Slovenska, Portugalska, Itálie, Chile, Bulharska, Moldávie a Španělska. Největší pozornost také letos připadne odrůdám Sauvignon Blanc a Cabernet Sauvignon, ale také tradičním odrůdám pěstovaným v Česku, tedy Ryzlinku vlašského a Pálavy.“

Více informací o soutěži a konferenci na www.oenoforum.cz

 

Zdroj: Svaz vinařů

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz