Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zářivý začátek roku 2023: Prodeje a investice se vydařily bez ohledu na ekonomické výzvy

Zářivý začátek roku 2023: Prodeje a investice se vydařily bez ohledu na ekonomické výzvy

16. 06. 2023 - ČR - Začátek roku 2023 nebyl pro Palírnu U Zeleného stromu z ekonomického hlediska vůbec špatný. Navazuje na úspěšný loňský rok a daří se jí také v oblasti posilování jednotlivých brandů.

V prvním čtvrtletí roku 2023 se Palírně U Zeleného stromu podařilo navýšit obrat o 48 milionů korun oproti minulému roku, a to převážně v tržbách strategických značek Stará žitná myslivecká, Hanácká vodka a B42V Eccentric Vodka. V tomto období bylo prodáno 7,2 mil. lahví, což ve srovnání s minulým rokem představuje zvýšení o 10 %. Největší nárůst zaznamenala Hanácká vodka a to o 5 % vyšší prodeje než loni ve srovnatelném období. Export do zahraničí činí 12 % celkové produkce Palírny U Zeleného stromu, což je o 6 % více než loni.

Posílení brandů

I přes několikamilionové navýšení výkonové spotřeby se Palírna U Zeleného stromu drží svého cíle pro tento rok a tím je investice do jednotlivých brandů. „Do rozvoje značek investujeme zhruba 20 % z obratu společnosti,“ říká Boris Rajdl, marketingový manažer Palírny U Zeleného stromu, a upřesňuje některé investice: „Na začátku roku proběhl kompletní redesign a změna jména u značky Blend 42 Vodka, která se nyní jmenuje B42V ECCENTRIC VODKA. Díky tomu je pro konzumenty atraktivnější a působí moderním dojmem. U Hanácké vodky jsme natočili nový televizní spot, který mohou diváci vidět od poloviny července. Hanácká vodka zároveň nechybí na nejvýraznějších českých hudebních festivalech, jako byl Rock for People a Benátská, který se odehraje na konci července. Velmi si také pochvalujeme spolupráci se zpěvákem Matějem Ruppertem, který značku dokonale reprezentuje.“

Co marketingových aktivit týče, nezaostává ani Stará žitná myslivecká, která je vlajkovou značkou prostějovské palírny. „Jsme rádi, že je i v letošním roce tváří sedmileté whisky Staré žitné myslivecké Selection herec Jiří Bartoška, který je atraktivním ambasadorem napříč generacemi. Televizní spot s tímto legendárním hercem a prezidentem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary běží právě nyní a těšit se můžete i na pokračování úspěšného kvízu o whisky s Jiřím Bartoškou,“ říká Boris Rajdl. Stará žitná myslivecká Selection ale zákazníkům představí ještě exkluzivní limitovanou edici vytvořenou k výročí 505 let od založení Palírny U Zeleného stromu. Co se týká značky Heffron, od poloviny června je k dostání v pořadí čtvrtá limitovaná edice plná odvahy, tentokrát s medailonky českých letců, kteří za 2. světové války sloužili v jednotkách RAF.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz