Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ZNOJMO.EVENT jako nový nástroj pro podporu vícedenních pobytů

ZNOJMO.EVENT jako nový nástroj pro podporu  vícedenních pobytů

22. 06. 2023 - ZNOJMO - Návštěvnost Znojma a celého regionu i přes covidové roky plynule stoupala. Nová podpora speciálního odvětví turismu má cíl podpořit vícedenní skupinové cesty do Znojma.

„Ještě předtím, než nás covidová situace přivedla k restart projektu Znojmo Zadax, jsme řešili, jak prodloužit dobu ubytování turistů ve Znojmě. Právě ta by měla návaznost na lepší prostředí pro podnikatele, kteří v cestovních ruchu podnikají. Projekt, který nazýváme ZNOJMO.EVENT má za cíl podpořit všechny druhy MICE turismu, tedy pracovní cesty, školení, kongresy a konference, teambuildingy ale i soukromé události jako svatby a oslavy. Pokud nám totiž organizátor takového eventu prokáže, že využívá služeb znojemských podnikatelů, dostane o třetinu nižší cenu na naše provozy. Věříme, že právě to bude lákadlem a důvodem vícedenní návštěvy Znojma,“ popisuje koncepci František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

MICE turismus je právě v pocovidové době nejvýhodnějším nástrojem pro zlepšení prostředí cestovního ruchu. Jeho výhodou je, že účinky a možnosti jsou dlouhodobé. Pro Znojmo, tedy město druhé volby na poli cestovního ruchu, je právě kooperace se soukromými subjekty žádoucí. Projekt z velké části naváže na aplikovaný nástroj restartu služeb cestovního ruchu Znojmo Zadax, na jeho výsledky a přínosy. Právě spolupráce mezi veřejným a soukromým sektorem může být zdrojem a základem konkurenceschopnosti a rozvoje. Spojení úsilí pořadatelů akcí, hotelů, turistických provozů, provozovatelů konferenčních prostor, stravovacích zařízení atd. vede ke zvýšení atraktivity destinace.

Město Znojmo nemá v krátkodobém časovém horizontu ambice hostitele největších kongresů, sympozií, a dalších eventů, které do České republiky míří. Je ale jedním z nejdůležitějších poskytovatelů volnočasového programu. Ať už díky historickému a kulturnímu dědictví města a regionu, blízkému Národnímu parku Podyjí, zábavným a gastronomickým atraktivitám. „Je zapotřebí říct, že našemu regionu stále chybí velkokapacitní ubytování. Za to ale máme opravdu pestrou a atraktivní nabídku turistických cílů. Kromě našich provozů jako je podzemí, Expozice pivovarnictví, radniční věž, prohlídky města a hradebního opevnění, mají návštěvníci další skvělé možnosti, jak využít volný čas. Nabízí se dobře sjízdná řeka Dyje, přilehlý Národní park Podyjí, degustace vín a zážitky ve vinařstvích, blízká vodní nádrž Vranov nad Dyjí, a spoustu dalších,“ doplňuje František Koudela.

Pořadatele eventů se budou moci zapojit od 1. července, a to jednoduchých způsobem. Stačí se zaregistrovat na webu Znojemské Besedy s povinnými údaji názvu partnera, jeho identifikačního čísla, sídla a kontaktu, a po ověření bude evidován jako partner a může začít nárokovat výhodnější vstupné pro své klienty. Právě jejich skupinové vstupy na turistické provozy pak partneři budou moci řešit s pracovníky Znojemské Besedy a ti už jim podle jejich registrace upraví podmínky. Kompletní podmínky a způsob nárokování jsou k dispozici na www.znojmoevent.cz.

O třetinu výhodnější vstupné a tři důvody, proč se vydat do druhého největšího města jižní Moravy. To bude sdělení kampaně, která projekt ZNOJMO.EVENT podpoří.

• ZA VÍNEM

• DO PŘÍRODY

• ZA ZÁŽITKY

„Tento projekt bude mít zásadní dopad na znojemské podnikatelé, ale určitě se dotkne i celého znojemského regionu. Právě proto jsme rádi, že ZNOJMO.EVENT představujeme za podpory destinační společnosti ZnojmoRegion a Centrály cestovního ruchu jižní Moravy,“ komentuje František Koudela.

 

Zdroj: Znojemská Beseda

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz