27. 06. 2023 - BEZDĚKOV - Dva dny plné zábavy, hudby a dobrého jídla u levandulového pole. Tak by se dala shrnout nejvoňavější akce na Moravě – Levandulový festival. Jeho sedmý ročník proběhne 5.–6. července 2023 na Levandulovém statku v Bezděkově. Na program se mohou těšit všechny věkové kategorie.
Celou akcí vás provede moderátor Vladimír Kořen známý z pořadu Zázraky přírody v České televizi. Samozřejmostí je hudební program – letos na pódiu zahrají Eddie Stoilow, Yoyo Band, Věra Martinová, Thom Artway, Šárka Vaňková a další.
„Máme pestrou skladbu muzikantů, velice hojné zastoupení lokálních prodejců a zajímavých food trucků, ale na co se hlavně těším, je letošní novinka spolupráce s Univerzitou Palackého v Olomouci a jejich program pro děti. Neměl bych zapomenout ani na zajímavé povídání, které nás čeká s Tomášem Mitáčkem, zakladatelem Sonnentoru,“ vyjmenovává body programu organizátor Levandulového festivalu Lukáš Drlík.
Do světa levandule návštěvníky vtáhne levandulová stezka, komentované prohlídky statku a odpočinek v levandulovém poli. Oblíbené je také focení v levandulích a na památku si můžete odnést i levandulovou sazeničku. Ovšem i u levandule dojde na chuťové pohárky, ochutnat můžete levandulové pivo, levandulovou limonádu, levandulové víno, levandulovou klobásu, levandulový cider, makronky, levandulovou kávu i míchané drinky!
Gastro scéna láká na to nejlepší z Olomouce, občerstvení totiž nabídne i Bistro Romana Pauluse a tým z Long Story Short Eatery & Bakery. Stánky s občerstvením a výrobky obsadí prodejci, jejichž nabídka bude převážně z oblasti Hané a Jeseníků. Nabízet budou pestrou škálu produktů z oblasti zdravé výživy, přírodní kosmetiky, specializovaných potravin a nápojů atd.
I tento rok odborná porota rozhodne o nejlepší bábovce festivalu, do soutěže se jako každý rok zapojují návštěvníci. Podmínkou je přinést svůj výtvor i s receptem a ty nejlepší bábovky budou oceněny. Přijďte si užít dva dny plné omamné vůně levandule a bohatého programu.
Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.