Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zlatý Litovel Josef 11,5% slaví famózní úspěchy u odborníků i zákazníků

Zlatý Litovel Josef 11,5% slaví famózní úspěchy u odborníků i zákazníků

04. 07. 2023 - LITOVEL - Hořký ležák Josef 11,5 % uvedl pivovar Litovel na trh v březnu 2022 a o rok později světlý ležák bezkonkurenčně ovládl svoji kategorii v prestižní soutěži O Zlatý pohár PIVEX 2023, a získal zlato.

Cesta za úspěchem Josefa vychází z respektu k tradici

Pivovarské řemeslo se v Litovli dědí z generace na generaci a historie pivovaru sahá až do roku 1893. Světlý hořký ležák Litovel Josef 11,5% byl uvařený na počest zakladatele litovelského pivovaru, Josefa Svozila a sládek Petr Kostelecký ho uvařil podle tradičních postupů s dvojitou dávkou chmele na závěr chmelovaru, díky které dosáhl výrazně lahodné hořkosti.

„Inspirace pro přípravu tohoto exkluzivního piva se zrodila při výběru chmele přímo na chmelnici. Světlý ležák má 32 jednotek hořkosti IBU, tedy přesně tolik, kolik let měl Josef Svozil při založení první chmelnice,“ říká Petr Kostelecký, sládek pivovaru Litovel a s hrdostí dodává: „Stoupající obliba Josefa 11,5% jednoznačně potvrzuje, že poctivá jedenáctka s vyladěnou hořkostí přesně vystihla očekávání našich zákazníků i přísná degustační kritéria odborné poroty."

Perfektně vyladěná chuť světlého ležáku vítězí

Hořký ležák Josef 11,5% je v dokonalé harmonii pivovarského řemesla a těch nejlepších surovin – chmel z tršické oblasti, slad z úrodné Hané a voda z chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví. Vyniká plnou chutí, zářivou zlatou barvou s bohatou pěnou a vyladěnou hořkostí. Jeho vůně čerstvě načesaného chmele a harmonicky sladěné chuti pivovar docílil díky dvojité dávce tršického chmele na závěr chmelovaru a dobou zrání v ležáckých tancích 40 dní.

Zákazníci i štamgasti si ho mohou vychutnat ve více než 400 restauracích a pivnicích především na střední Moravě, nebo si jej mohou koupit lahvový ve vybraných obchodech.

www.litovel.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz