Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zdolávání Annapurny, Tomáš Baťa i košty vína, sekané či kysaného zelí

Zdolávání Annapurny, Tomáš Baťa i košty vína, sekané či kysaného zelí

26. 2. 2013 - VÝCHODNÍ MORAVA – Plesová sezona končí, ale akcí, které stojí za návštěvu, je na Východní Moravě stále dost.

Ve středu 27. února se v Kině Klubu Sušil v Bystřici pod Hostýnem uskuteční promítání cestopisného filmu a beseda s Jaroslavem Jarošem na téma Afrika - Keňa, Tanzánie, národní parky Serengeti, Arusha a Ngorongoro. Program začne v 17 hodin, vstupné je 40 korun, děti mají vstup zdarma.


Milovníci vysokohorského prostředí ocení besedu s názvem Trek kolem Annapuren, kterou Masarykova veřejná knihovna ve Vsetíně chystá na čtvrtek 28. února. Libor David představí himálajskou klasiku, jednu z nejpopulárnějších tras na světě. „Vede pod třemi osmitisícovkami, úchvatnou přírodou a rozmanitými vegetačními pásmy od subtropického až do velehorského,“ prozradil Libor David. Beseda začne v 17 hodin.

V Baťově vile ve Zlíně se ve stejný den uskuteční přednáška PhDr. Zdeňka Pokludy o životních zápasech Tomáše Bati, zakladatele slavného obuvnického impéria. „Poznejte blíže člověka a jeho situace, do kterých se v průběhu svého krátkého, leč vysoce produktivního života, dostal,“ lákají organizátoři z pořádající Nadace Tomáše Bati. Beseda začne v 18 hodin, vstupné je výši 50 korun.

Sobotu 2. března si bude možné zpestřit Ochutnávkou vína v Machové na Zlínsku. Zahrádkáři připravili cca 35 vzorků různých odrůd vína. Je přichystáno také k zakousnutí chléb s tvrdým sýrem. K rozlišení jednotlivých odrůd bude možné konzumovat i minerálku nebo vodu. Slovem doprovodí ochutnávku Bohumil Brázdil, Jaroslav Divoký a MVDr. František Václavík. Vstupné na akci je 50 korun. Po skončení ochutnávky si budou moci účastníci zakoupit pro další posezení víno vybrané dle jejich chuti, „sedmička“ bude stát 50 korun. 

Bar Černá hora v Bystřici pod Hostýnem pořádá v sobotu již 3. ročník Sekanového koštu. Začátek akce je v 19 hodin, startovné je ve výši 50 korun. Soutěžní sekanou je nutné odevzdat od 17do 19 hodin. Pětice soutěžících, kteří dosáhnou největšího počtu bodů, získá zajímavé ceny.

Přestože plesový boom v letošním roce už je minulostí, bude možné si výborně zatančit třeba 1. března na pátečním XIII. reprezentačním plese Univerzity Tomáše Bati, který budou hostit prostory zlínského Kongresového centra. Parket se zaplní od 19:30. Kongresové centrum bude zahalené v dekoracích navržených studenty Ústavu prostorového a produktového designu v duchu vesmíru. Letošním lákadlem je i artistická skupina Vertigo, která excelovala v soutěži Česko Slovensko má talent. Vstupné je ve výši 200 až 350 korun, předprodej je na fakultách UTB nebo webu www.ples.utb.cz.

Příjemná tečka za týdnem se připravuje v neděli 3. března v tvrzi v Hluku. Od 13 hodin zde začne soutěž O najlepší kysané zelé na Slovácku III. K náladě bude hrát cimbálová muzika Pramének. Výsledky koštu budou vyhlášeny v 17 hodin.

 
Další pozvánky na zajímavé akce naleznete na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz