Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Olomouc hostí soutěž mladých kuchařů

Olomouc hostí soutěž mladých kuchařů

06. 07. 2023 - OLOMOUC - Spousta adrenalinu, snahy, ale i dobrých nápadů a nadšení bude opět vidět na Olima Cup 2023, na soutěži mladých odborníků v gastronomii. Bude se konat už po sedmadvacáté, a to ve dnech 5. a 6. října. Soutěžící musí počítat i s mezinárodní konkurencí.

Soutěž pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Severní Morava a Slezsko, Moravská střední škola Olomouc a Výstaviště Flora Olomouc. Právě tam celá akce propukne.

Mladí kuchaři se mezi sebou utkají v několika věkových kategoriích. Kuchaři junioři ve věku 17 až 23 let budou mít za úkol připravit čtyři porce moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu 45 minut. Základní surovinou je kuřecí stehno ve dvou tepelných úpravách.

Další kategorií je soutěž kuchařů kadetů ve věku 15 až 17 let. Během 45 minut připraví tři porce libovolného pokrmu podle vlastního výběru, fantazie a kreativity. Odborná porota bude hodnotit samostatnost soutěžícího při práci na podiu a kreativitu pokrmu.

Souboj mezi sebou svedou i kuchaři senioři, kteří dosáhli třiadvaceti let. Soutěž je hodnocena dle pravidel světové organizace kuchařů. Také senioři budou pracovat s kuřecím stehnem a uvaří moderní teplý pokrm s přílohami. Budou mít za úkol v časovém limitu připravit a prezentovat dva druhy tepelné úpravy, jako například vaření a pečení nebo sous vide a smažení. Soutěžní úkol je sestaven se snahou vytvořit cenově přijatelné jídlo a přispět ke správnému technologickému zpracování mletého masa. Jak junioři, tak i senioři se budou muset popasovat s vykostěním kuřecího stehna. Povinnou surovinou pro ně jsou Pancetta plátky Galbani.

Zájemci o Olima Cup mají čas pro podání přihlášky a uhrazení startovného do 29. září. Veškeré informace najdou na www.akc.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz