Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Botanická zahrada v září ožije vinobraním

Botanická zahrada v září ožije vinobraním

28. 08. 2023 - PRAHA - Vinice sv. Kláry, která je součástí Botanické zahrady hl. m. Prahy, opět připravuje pro milovníky vína tradiční vinobraní.

Sklizeň vína na trojské vinici bude možné oslavit o víkendu 16. až 17. září. Při této příležitosti se představí místní vinařská produkce, která zahrnuje odrůdová vína a cuvée, a k ochutnání budou i vína od dalších českých a moravských vinařů. Nalévat se zde bude samozřejmě také burčák.

Atmosféru oslav sklizně doladí bohatý hudební program a výborné jídlo. Zájemci se mohou během komentovaných prohlídek blíže seznámit s místním vinohradem.

Vlastní produkční vinohrad běžně v botanických zahradách nenajdeme. Botanická zahrada hl. m. Prahy je tak z tohoto pohledu světovým unikátem. „Naše vinice nabízí celou škálu kvalitních odrůdových vín, jako je Ryzlink rýnský, Müller Thurgau, Rulandské šedé, Tramín červený, Sauvignon, Modrý Portugal, a její vlajkovou lodí je špičková odrůda Rulandské modré. Kromě odrůdových vín návštěvníci mohou ochutnat i naše cuvée. Protože jsme botanická zahrada, nechybí expoziční část vinohradu, na které prezentujeme na 120 převážně stolních odrůd vinné révy. Seznámit se s nimi mohou návštěvníci právě i během komentovaných prohlídek při vinobraní. Lákadlem je též čerstvý burčák, bohatý program a dobré jídlo,“ zve Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz