Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Botanická zahrada v Troji ožije vinobraním na Vinici sv. Kláry

Botanická zahrada v Troji ožije vinobraním na Vinici sv. Kláry

06. 09. 2023 - PRAHA - O víkendu 16. a 17. září ožije Botanická zahrada hl. m. Prahy a Vinice sv. Kláry tradičním vinobraním.

Při oslavách sklizně se představí místní vinařská produkce, která zahrnuje kvalitní odrůdová vína a cuvée. K ochutnání budou i vína od dalších českých a moravských vinařů. Nalévat se zde bude samozřejmě také burčák.

Atmosféru oslav sklizně doladí bohatý hudební program a výborné jídlo. Zájemci se mohou během komentovaných prohlídek blíže seznámit s místním vinohradem.

Účastníci vinobraní se mohou těšit na bílý burčák z odrůdy Müller Thurgau a červený burčák z odrůdy Modrý Portugal ze zdejší vinice. V prodeji budou vína z Vinice sv. Kláry ročníku 2022 nebo červené víno odrůdy Rulandské modré ročníku 2019 a tuto nabídku doplní produkty dalších českých a moravských vinařů. Při vinařských oslavách nemůže chybět ani dobré jídlo a pestrý hudební program. Připravena je řada workshopů a dílen, malí i velcí budou mít příležitost podívat se na vinnou révu pěkně zblízka prostřednictvím laboratoře botanické zahrady, vyzkoušet si lisování vína nebo si vyrobit podzimní věnec či náhrdelník z korkových špuntů. Děti zabaví dřevěné atrakce, například kolotoč nebo houpací mravenečník.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz