Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL představí udržitelnost a nové směry v oboru

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL představí udržitelnost a nové směry v oboru

08. 09. 2023 - PRAHA - Na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA se bude již potřinácté konat odborný veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL. Ve dnech 1. až 3. listopadu proběhne přehlídka technologií, produktů a novinek v segmentu HoReCa. Hlavním tématem letošního ročníku bude téma udržitelnosti.

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL také letos propojí profesionály pohostinských oborů i milovníky gastronomie. V Letňanech se představí tuzemské i zahraniční značky, dodavatelé, výrobci i provozovatelé podniků v segmentu HoReCa. První den veletrhu proběhne také odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL s tématem „NOVÝ ÚDĚL - UDRŽITELNOST“, na němž vystoupí odborníci na veřejné a hromadné stravování, zástupci oborových svazů a asociací a úspěšní podnikatelé.

Pozornost bude v rámci veletrhu zaměřena také na rozvoj studentů hotelových škol a pohostinských oborů. S podporou Asociace školních jídelen ČR nahlédnou návštěvníci události i do novinek a trendů stravování ve školách. Představen bude projekt „Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách“, který si klade za cíl zpřístupnit dětem pestrou paletu chutí a také projekt „Úspory a produktivita ve velkokapacitním stravování. Pro všechny zástupce velkokapacitního stravování bude připravena soutěž Gastro projekt kuchyně zdarma.

Veganství i rodinná vinařství

Součástí expozic bude také sekce asijského podnikatelského sektoru. Nové cesty gastronomie představí veletrh ve spolupráci s partnerem, společností Green Heads. Nastíní, jak lze revolučně propojit tradiční gastronomii a inovativní směry nových veganských trendů, které si žádá doba. Návštěvníci budou mít možnost poznat také chutě malých vinařství na sdružené expozici.

Tři dny veletrhu přinesou bohatý doprovodný program. První den veletrhu, středa 1. listopadu, bude zasvěcen události Zažij, poznej a ochutnej Vietnam, který přinese soutěže a prezentace pod záštitou České barmanská asociace CBA Czech Teatenders ve spolupráci s Jiřím Boháčem a Česko-vietnamským vzdělávacím institutem. Čtvrteční program 2. listopadu uvede úspěšné koncepty podniků, které dokázaly propojit udržitelnost s aktuálními trendy. Návštěvníci se seznámí s projektem organizace Rostlinně, společnost Everest Ayurveda zavede zájemce na fascinující cestu do Himalájí a k tomu všemu na Vás čeká soutěž Czech Carving cup 2023.

Poslední den veletrhu, v pátek 3. listopadu, propojí italskou vášeň pro kávu a mladé talenty z pohostinských oborů. A to při příležitosti konání Enzo Bencini Barista Cup 2023 – soutěž středních hotelových škol. Hlavním porotcem bude zkušený odborník, který má bohaté zkušenosti z oblasti kávy a je považován za jednoho z průkopníků moderního baristického umění.

Hlavním porotcem bude živá legenda, Roberto Trevisan – lektor Školy kávy a zakladatel Mistrovství baristů ČR.

Více na www.for-gastro.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz