Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Na Vinnou stezku krásným Průhonickým parkem se vydaly stovky lidí. Užily si pohodový den plný skvělých vín

Na Vinnou stezku krásným Průhonickým parkem se vydaly stovky lidí. Užily si pohodový den plný skvělých vín

13. 09. 2023 - PRAHA - Úžasné! Nejčastěji slýchané slovo od návštěvníků Vinné stezky v Průhonickém parku, kam v sobotu 2. září přivezl Táborský festival vína 39 vinařů s více než 100 vzorky rozličných vín Moravy, Čech i Rakouska. Návštěvníci obdivovali nejen lahodná vína, ale také kouzelnou přírodu.

"Na akci přišlo kolem šesti set lidí. Je to sice méně, než jsme očekávali, ale zas musíme pokorně říci, že jsme s festivalem byli poprvé mimo Jihočeský kraj, takže to není špatný výsledek. Důležité pro nás je, že byli lidé nadšení krásnou, snadno schůdnou trasou, však jsem tu potkal rodiny s dětmi i s pejsky, že se všichni cítili komfortně, Vinnou stezku si užili a napříště třeba vezmou na výlet své blízké a kamarády," komentoval Jiří Blafka, ředitel Táborského festivalu vína. Festival Vinnou stezkou v Průhonicích končil letošní 15. ročník vinné slavnosti, návštěvníky čeká už jen říjnové představení Dejvického divadla.

Na Vinné stezce v Průhonickém parku za malebným zámkem lidé ochutnali 34 odrůd vína, ale také kvalitní, řemeslné klobásky, sýry a ořechy z Dobrého zrna, nebo čerstvě praženou kávu, domácí limonády a alko i nealko koktejly z kavárny a koktejlbaru Obývák. Nechyběla všude pramenitá voda od Šumavského pramene, která byla na stáncích zdarma.

Táborský festival vína dokonce připravil pro zájemce svozový autobus z jižních Čech. S ním se na výlet do Průhonic vydaly desítky lidí a už v autobusu nebyla o zábavu nouze. Došlo dokonce na kytaru a zpěv.

"Pravidelně jezdíme za vínem na Moravu, ale zde to bylo blíž a navíc v krásném prostředí," konstatovala parta z Pyšel se skleničkami v ruce. Kolegové z Týnce nad Sázavou pak doplnili: "Koukat se na tento nádherný zámecký park skrz skleničku dobrého vína, to je prostě něco úžasného. Nemá to chybu!"

Vinná stezka se povedla na jedničku i díky krásnému počasí. Pořadatelé oznámili i termíny Vinných stezek a festivalu v příštím roce. Předprodej vstupenek na program Táborského festivalu vína začne na sv. Martina, tedy už nyní na podzim 11. listopadu. Festival se uskuteční v březnu a dubnu a konkrétně na Vinné stezky vás zavede 25. května 2024 v Táboře a 22. června 2024 v Průhonicích u Prahy.

 

Foto: David Peltán

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz