Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

FESTIVAL GRAND JOUR DE CHAMPAGNE

FESTIVAL GRAND JOUR DE CHAMPAGNE

25. 10. 2023 - PRAHA - House Champagne Group, pořadatel pravidelného festivalu Grand Jour de Champagne se každým rokem snaží přicházet s novinkami. Ne jinak je tomu i v programu již XVI. ročníku, který začíná 1. listopadu v Brně a pokračuje 2.–14. listopadu v Praze.

Nově je přiřazena k Champagne Exhibition večerní Jeroboam party s ochutnávkou lyonských paté. Znovu je zařazen seminář nejen pro odbornou veřejnost, který povedou Philippe Manfredini z deVenoge, z domu, který vlastní snad největší sklep starých ročníků vůbec, spolu s Julienem Jolly z domu Pannier na téma „Úskalí a limity stárnutí champagne“. V řadě degustací nesmí chybět vertikální degustace ikonického Salon Delamottu a na druhé straně představení populárních malých pěstitelů – growers.

Z nových partnerů je třeba uvést Buddha bar, který uvede stále vyprodaný večer Asia welcomes Champagne, nebo Roberto Coin, který tentokrát bude párovat champagne se šperky a nádhernými modely návrhářky Zuzany Lešák Černé. Beze změny zůstaly Champagne a ústřice v restauraci BRICK‘S nebo Prestige Cuvée tasting. Nechte se překvapit tématem banketu, který se koná jako vždy v restauraci Obecního domu. Závěrečné party se ujal již pravidelný partner festivalu Mercedes-Benz Praha

Středa 1. listopadu 
CHAMPAGNE EXHIBITION BRNO
Tradiční akce našeho dlouholetého klienta Hotelu International v Brně. 
Velká degustace přes 16 druhů champagne z produkce 8 domů. 
Hotel International Brno


Čtvrtek 2. listopadu
CHAMPAGNE & CAVIAR
Luxusní ochutnávka několika typů pravého kaviáru ve spojení s šampaňským. Caviar Siberian Classic, Da Vinci, Tradition Prestige, Oscietra Royal a Sevruga párovaný s 5 typy champagne.
18.00 The Mozart Hotel, Karoliny Světlé


Pátek 3. listopadu
PRESTIGE CUVÉE
Mimořádná příležitost porovnat vedle sebe ikony jako je Dom Pérignon 2008, Cristal 2015, Les Échansons 2000, Comtes de Champagne 2008, Louis XV. 2012 a Fleur de Passion 2008.
18.00 Ellory bistro, Štefánikova


Neděle 5. listopadu
CHAMPAGNE GROWERS
Miloš Danihelka uvádí malé pěstitele champagne.
18.00 L´Fleur bar, V Kolkovně 920


Pondělí 6. listopadu
HUMŘI, KREVETY A ÚSTŘICE
Šéfkuchař  restaurace BRICK‘S (původně  Hergertova  Cihelna) připravil fantastické několikachodové menu párované s 5 typy chamapagne. 
19.00 BRICK‘S, Cihelná

Úterý 7. listopadu
ASIA WELCOMES CHAMPAGNE
Asijská kuchyně a champagne nabídne moderní kombinace receptur šéfkuchaře Buddha baru. Pět druhů champagne doplní mnohachodové večerní menu. Jedna z nejpopulárnějších akcí Grand Jour!
19.00 Buddha bar


Středa 8. listopadu
ŠATY, ŠPERKY, ŠAMPAŇSKÉ
Dokonalý den pravé dámy ve stylu Dolce Vita. V průběhu večera budou představeny modely návrhářky Zuzany Lešák Černé propojené s nádhernými šperky Roberto Coin – a samozřejmě šampaňským. Akce vás provede celým dnem pravé dámy od probuzení až po setmění.
17.00 The Mozart hotel, Karoliny Světlé


Čtvrtek 9. listopadu 
CHAMPAGNE EXHIBITION
Velká degustace přes 30 druhů champagne  z produkce 18 domů. Mnoho nových producentů.
1. blok 13.00–16.00, 2. blok 16.00–19.00 Kaiserštejnský palác, Malostranské nám. 37


MASTERCLASSES
Speciální degustace domů pod vedením jejich zástupců. Pannier, Mailly Grand Cru, deVenoge a další.
13.30–15.00 / 16.30–18.00
Salónky Kaiserštejnského paláce


JEROBOAM AFTER EXHIBITION PARTY
Unikátní příležitost si vychutnat chamapagne z formátu JEROBOAM (3l) od několika producentů spolu s ochutnávkou lyonských pâté.
20.00–22.00 Kaiserštejnský palác, Malostranské nám.


Pátek 10. listopadu
SEMINÁŘ PRO ODBORNÍKY A MILOVNÍKY CHAMPAGNE
Úskalí a limity stárnutí champagne 
(uvádí Philippe Manfredini, de Venoge a Julien Jolly, Pannier). Moderuje Michal Šetka, šéfredaktor časopisu WINE & Degustation.
10.30–13.00 místo bude upřesněno


BANKET & CHAMPAGNE MENU
Každý stůl je zasvěcen portfóliu jednoho domu, u kterého jsou přítomni 1–2 zástupci. 5 chodů à la „haut gastronomie“ je párováno s  champagne  od neročníkových  brut přes blanc de blancs, blanc de noirs, rosé až po prestige cuvée. 
20.00 restaurace Obecní dům


Kompletní program zde www.champagne-grandjour.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz