Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

SVATOMARTINSKÁ A MLADÁ VÍNA ZE SLOVÁCKA OCHUTNÁME SPOLEČNĚ V SOBOTU 11. 11.

SVATOMARTINSKÁ A MLADÁ VÍNA ZE SLOVÁCKA OCHUTNÁME SPOLEČNĚ V SOBOTU 11. 11.

08. 11. 2023 - UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Svatý Martin na bílém koni přijíždí do Uherského Hradiště – Srdce Slovácka každoročně. A to vždy 11. 11., v 11.11 hod. Symboliku dotváří zvuk kostelních zvonů, které se v tento čas rozezní po celém městě. Po požehnání vína knězem následuje folklorní program a na co se vždy všichni těší a přitáhne stovky návštěvníků, je ztvárnění legendy o svatém Martinovi a jeho plášti.

Poté už nastává to nejdůležitější – samotná degustace vína. Do Uherského Hradiště se vyplatí přijet, neboť na jednom místě zde ochutnáte vína ze dvou desítek vinařství. V součtu Svatomartinských a mladých vín se objeví zpravidla 50 vzorků.

V Uherském Hradišti slaví svatého Martina zásadně v den tohoto svátku, tedy 11. 11. O to příjemnější je skutečnost, že letos vychází toto magické datum na sobotu. Zveme proto všechny milovníky vína na Masarykovo náměstí už od samotného začátku. Se sobotním obědem si nedělejte starosti. Jak je zvykem, na náměstí nebudou kromě vína chybět ani stánky s občerstvením, a to převážně s tradičními teplými pokrmy – husí či kachní maso v klasickém i moderním pojetí, jen tak na chuť pak přijde vhod krajíc chleba s husí paštikou či tradiční svatomartinský rohlíček. Ke sladkému rohlíčku se pak výborně hodí šálek kvalitní horké kávy. A kdo by potřeboval vyrovnat chutě a dát si, jak se říká „hořčinku“, pak nezbývá než dát si pořádný hlt martinského pivního speciálu.

Degustace vín i ochutnávka tradičních pokrmů bude probíhat u dřevěných domků na Masarykově náměstí. Pro pohodlí účastníku již několikátým rokem probíhá degustace vína systémem náramkového čipu s kredity. Podrobné informace, včetně možnosti včasného pořízení čipu prosím sledujte na webu Slovácka pod odkazem www.slovacko.cz/zehnanivina

Přijďte v sobotu 11. 11. 2023 na 18. ročník Žehnání Svatomartinského vína v Uherském Hradišti a vychutnejte si letošní vinnou úrodu!

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz