Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

SVATÝ MARTIN PŘIVEZE V LISTOPADU DO ZNOJMA MLADÁ VÍNA

SVATÝ MARTIN PŘIVEZE V LISTOPADU DO ZNOJMA MLADÁ VÍNA

09. 11. 2023 - ZNOJMO - Pátek 11. listopadu bude ve Znojmě patřit Slavnostem Svatomartinských a mladých vín, které nabídnou bohatou nabídku degustace vín, slavnostní požehnání, program v podání cimbálových muzik a tradiční průvod svatého Martina na bílém koni.

„Slavnosti si v posledních ročnících získávají u návštěvníků z celého Znojemska stále větší oblibu, která nás přivedla do většího venkovního prostoru na Masarykovo náměstí. Jsme moc rádi, že s námi ve Znojmě návštěvníci udržují tradici vín spojenou se svátkem svatého Martina. Historicky byl právě 11. listopad dnem, kdy končila práce ve vinohradě a sedláci si připíjeli se svými pomocníky na další vinařský rok. Slavnosti ve Znojmě tak symbolicky zvou nejen na víno, kulturní a gastronomický program, ale také na přátelská setkání se znojemskými vinaři,“ přiblížil František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Program svatomartinské oslavy začíná v 11.00 hod. a 11 min, kdy otevřou svá prodejní místa vinaři ze Znojemské vinařské podoblasti. Ve stejný čas proběhne i tradiční požehnání Svatomartinským a mladým vínům. Samotný akt povede znojemský děkan Mons. Jindřich Bartoš za doprovodu svatého Martina. Kromě pochůzkové degustace, která bude veřejnosti otevřena až do 21.00 hod., nabídneme také koncert cimbálových muzik a průvod svatého Martina, jehož trasa začne právě na Masarykově náměstí a povede historickým centrem města. Doprovodit ho můžete hned ve dvou časech, a to v 16.00 a 18.00 hod. Během průvodu se dozvíte legendu, která se k jednomu z nejslavnějších světců váže. Zhlédnete také scénku, která přiblíží jeho příběh dobrosrdečnosti.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz