Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Finálovou devítku Vinařství roku 2023 a Umění vína představil hejtman Jihomoravského kraje

Finálovou devítku Vinařství roku 2023 a Umění vína  představil hejtman Jihomoravského kraje

03. 11. 2023 - ČR - Už jen devět vinařství se utká o titul Vinařství roku 2023. Tři finálové trojice nejlepších vinařství v kategoriích malá, střední a velká vinařství oznámil 2. listopadu za přítomnosti prezidenta pořadatelského Svazu vinařů Martina Chlada hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Kdo nejlépe splnil veškeré přísné podmínky čtrnáctého ročníku soutěže a stane se absolutním šampionem nebo vítězem kategorie, bude vyhlášeno 1. února na slavnostním galavečeru ve Hvězdárně a planetáriu Brno.

Finalisté byli vybráni na základě hodnocení dvou porot. Nejprve „Porota Junior“, složená ze studentů a doktorandů Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně, objela všech 25 účastnících se vinařství a nasbírala základní informace. Devět fundovaných odborníků, po třech z oblasti vinohradnictví, sklepního hospodářství a marketingu a obchodu, jako „Porota Senior“, je následně na základě těchto podkladů, ale i vlastního šetření dále posoudili. Součtem hodnocení obou porot a přičtením bodů ještě za slepou degustaci 3 vín od každého vinařství bylo stanoveno celkové pořadí a počet se tím zúžil na finálových devět.

Finalisté Vinařství roku 2023 a Umění vína

Malá vinařství (produkce do 50.000 l/rok)

· Vinařství rodiny Špalkovy

· Vinařství Václav

· Vinařství Válka

Střední vinařství (produkce 50.001 – 200.000 l/rok)

· KOLBY

· SONBERK

· THAYA vinařství

Velká vinařství (produkce nad 200.000 l/rok)

· CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice, a.s

· Vinařství Štěpán Maňák

· Vinařství Vladimír Tetur

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz