Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Reprezentační ples Zlínska už po patnácté

Reprezentační ples Zlínska už po patnácté

02. 01. 2024 - ČR - S myšlenkou a nápadem, aby se ve Zlíně setkávali úspěšní podnikatelé a alespoň jeden večer v roce strávili společně, přišla organizátorka Iva Janálová před 15 lety.

Prvních 13 plesů tedy neslo název Reprezentační ples podnikatelů Zlínska. Podobný ples s takovou úrovní se ale ve Zlíně nekonal a zájem o vstupenky začalo mít stále více veřejnosti. A tak se jeho organizátorka rozhodla ples přejmenovat na Reprezentační ples Zlínska, který se bude konat 2. března 2024.

Iva Janálová od roku 1991 realizuje kompletní servis v oblasti kreativní produkce, společenských a firemních akcí, plesů a akcí pro děti. Největší její chloubou je 31letá spolupráce se Zlin Film Festivalem, kde působí ve vrcholové produkci. A tak jsme se jí zeptali na několik otázek.

Jak to všechno začalo?
Možná to bude znít pohádkově, ale mě k tomuto druhu podnikání vedla nejen moje celoživotní láska ke kultuře, zábavě a všemu, co je s tím spojeno. Hrála jsem také víc jak 20 let ochotnické divadlo. Takovým spouštěčem pak byl film Podnikavá dívka v hlavní roli s Melanie Griffith. I to je důvod, proč je na plakátech mých plesů vždy žena.

Jak řešíte program a kolik kolem sebe máte kolegů?
Mám to velké štěstí, že jsem obklopena řadou známých osobností, se kterými mě spojuje nejen práce, ale i přátelství. Vyjmenovat všechny nelze, ale například s Honzou Čenským spolupracuji již 32 let, s Danuškou Morávkovou něco přes 20 let, Romanem Vojtkem, kterému jsem i koordinovala svatbu rovněž víc jak 20 let. Je jich skutečně moc a na některé bohužel vzpomínám už v minulém čase – Vašo Patejdl, Pepík Laufer, Karel Černoch nebo Věra Špinarová. Ti všichni byli hosté na mých plesech. Celou přípravu zvládám sama, až v den konání plesu si přizvu kolegy produkční.

A co letošní ples?
Jsem moc ráda, že pozvání přijal vynikající houslista Pavel Šporcl, že jeho skvělá žena Bára Kodetová přijala roli moderátorky vedle Honzy Čenského a že do Zlína opět přijede moje dlouholetá kamarádka Jitka Zelenková. Premiéru pak bude mít muzikálový zpěvák Tomáš Savka. Připravena je také exkluzivní tombola, tanečníci a skvělé kapely.

KDYŽ SE ŘEKNE ZLÍN, CO SE VÁM VYBAVÍ?

JAN ČENSKÝ
Mě se vybaví samozřejmě Baťa, pak Kudlovský kopec, což je spojeno opět s firmou Baťa a se jmény scénáristy a režiséra Etmara Klose, filmy Karla Zemana a Hermíny Týrlové. Ale vybavuje se mi i rok 1991, kdy jsem se poprvé setkal s Ivou Janálovou a začal spolupracovat s její agenturou. No a to funguje dodnes a jsem tomu velmi rád. Zlín mám moc rád a vždy se sem budu také rád vracet.

BÁRA KODETOVÁ
Ke Zlínu neodmyslitelně patří Zlínský filmový festival, kam jsem jezdívala, coby malá holka s tatínkem, později pak jako herečka, a také s manželem Pavlem Šporclem jsme několikrát na filmový festival zavítali. Samozřejmě krásné prostředí kolem a mnoho kamarádů, které ve Zlíně máme. A také třeba Luhačovice, které jsou kousek.

PAVEL ŠPORCL
Orchestr, Zlínská Filharmonie se kterou často spolupracuji, Kongresové centrum, kde je úžasná akustika, Zlin Film Festival, kde jsem účinkoval a byl pozván. Pak jsou to kamarádi a fanoušci, se kterými se znám od dětských let. Chodili na mé koncerty a dnes to jsou známí dramaturgové nebo herci. Rodina zlínského herce Luďka Randára chodila dokonce v šátcích a jsme dodnes přátelé. No a nyní je to ve své premiéře spoluprá- ce s Ivou, na jejíž ples se moc těším.

Text a foto: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz