Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Festival kávy Two Coffee Champs po třetí v Bratislavě!

 Festival kávy Two Coffee Champs po třetí v Bratislavě!

06. 03. 2024 - BRATISLAVA - Jak může vypadat akce, kde se setkají nadšenci kávy, kávoví experti a umělci na jednom místě? Nevíte? Pro nás je to letos úplná novinka, ale určitě to bude nezapomenutelný zážitek! Už za 80 dní to můžete přijít zjistit.

V pátek 10. a v sobotu 11. května se otevřou brány bratislavské Nové Cvernovky, kde se už po třetí uskuteční jediný česko-slovenský Festival kávy Two Coffee Champs.

Letos to však nebude jen o kávě. Tradičně se můžete těšit na neomezenou konzumaci kávy z vybraných slovenských, českých a zahraničních pražíren, na konzultace s kávovými profesionály ze všech oblastí kávového řetězce a na originální program přednášek, workshopů a cuppingů, které budou probíhat během celého pátku a soboty v jednotlivých zónách festivalu.

Jako minulý rok se na vás těšíme u stánků s chutnými nápoji a jídlem. Rovněž se nemůžeme dočkat na dvě prestižní baristické soutěže, které se uskuteční v soutěžním sále a z nichž vzejdou dva absolutní kávoví šampioni, „two coffee champs“. Doménou našeho festivalu oproti jiným festivalům kávy je dramaturgie, tradice a vyladěný celodenní program. Každý rok je festival tematicky zaměřený a tím je jedinečný. Káva má hodně společného s uměním. Vždyť nejeden umělec je milovníkem vybrané kávy a nejeden importér, pražič nebo barista je také umělcem. Tak proč se navzájem nepodpořit nad zajímavými vizuály, hmatatelnými produkty a vše to doprovázet poslechem příjemné kvalitní hudby? Atmosféru festivalu budou dotvářet umělecké instalace, kreativní stánky a celodenní živá hudební časová osa. Celý program budeme postupně zveřejňovat. Už nyní prozradíme, že v pátek se uskuteční mezinárodní vícekolová soutěž BREWER'S SHOWDOWN, ve které bude 36 baristů soutěžit v přípravě filtrované kávy a v identifikaci rozdílů mezi jednotlivými vzorky. Partnerem soutěžní kávy je slovenská pražírna Diamond's Roastery a partnerem soutěže je importérská společnost Chicas Industry.

V sobotu představíme zcela nový formát baristické soutěže, který nemá na Slovensku a v České republice obdoby — CRUSH THE RUSH od společnosti La Marzocco. Půjde o slovenské kolo, ve kterém bude 8 tříčlenných týmů bojovat proti sobě v přípravě espressových nápojů, aby potvrdili své baristické zkušenosti a optimalizovali svůj týmový výkon a čas. Okolo výběrové kávy se vždy setkává skvělá skupina lidí a my věříme, že nás hranice nerozdělují. Přijďte se přesvědčit sami — rádi vás uvidíme, ale ještě raději si s vámi povídáme u dobrého filtru, espressa nebo cappuccina. Vstupenky si můžete zakoupit na GoOut.net.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz