Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Aktuální akce na Východní Moravě

Aktuální akce na Východní Moravě

27. 3. 2013 - VÝCHODNÍ MORAVA – Nejen ve znamení Velikonoc proběhnou nadcházející dny na Východní Moravě. Nabídka je mnohem rozmanitější.

Kroměříž hostí výstavu unikátních ikon bulharského malíře Justina Tilova. K vidění jsou až do 26. května v předsálí sněmovního sálu Arcibiskupského zámku. „Výstava je součástí oslav 1 150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu,“ prozradil Jiří Králík, ředitel kroměřížského Domu kultury.
V pátek 29. března začne ve zlínské Dílně 9472 v Městském divadle výstava Encyklopedie. Výtvarník Miroslav Mikel představí své obrazy vytvářené kombinovanou technikou za použití tuše, nití nebo bavlnek. „Mé obrazy popisují imaginární technicko-digitální svět, nepříliš vzdálený našemu. Liší se však v pojetí vzhledu a některých základních principech, při jejichž ztvárnění vycházím z pečlivého pozorování přírody,“ popsal autor výstavy. Vernisáž začne v 19:30, své písně během ní představí zlínská hudebnice Tereza Kutrová, vstupné je dobrovolné. Encyklopedie bude k vidění až do konce dubna.

V Hluku na Uherskohradišťsku se v pátek představí legendární kapela Pražský Výběr, který opět koncertuje v původní sestavě. V sportovní hale začne koncert ve 20 hodin.

Ve Fryštáku u Zlína se uskuteční v sobotu 30. března první letošní farmářské trhy, navštívit je bude možné od 8 do 12 hodin.  V rámci kulturního programu vystoupí jazzová skupina Jazzbook z Lukovečka a lidoví řemeslníci. „Součástí bude i divadelní vystoupení, velezrádný koutek, tradiční velikonoční aktivity pro děti, debata o významu velikonočních svátků. To vše se uskuteční v přítomnosti živých hospodářských zvířat, skvělého občerstvení a bohatého doprovodného programu, který bude zaměřen opět především pro děti,“ prozradil za pořadatele Tomáš Černý.


V Otrokovické Besedě se v sobotu představí Martin Chodúr, zpěvák, kterého proslavila televizní soutěž Česko Slovenská Superstar. Koncert začne v 19 hodin.

Ve stejný čas začne v sobotu v Kulturním zařízení Pálenice v Kunovicích u Uherského Hradiště Jubilejní reprezentační maškarní ples Vesmíru. Jedním z moderátorů nebude nikdo jiný než herec Petr Čtvrtníček. Akce začne v 19 hodin, vstupné stojí 200 korun.

V neděli 31. března bude možné vyrazit třeba na II. Slovácký košt slivovice. Hostit je budou prostory uherskohradišťské Reduty. Košt začne ve 14 hodin.

 


V Luhačovicích pořádají v neděli Zpívání u Vincentky, které začne v 15 hodin. Tentokrát bude s dívčím pěveckým sborem Valašského souboru Kašava a cimbálovou muzikou Mladá Kašava ze Zlína

Nabídku dalších zajímavých akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz