Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vaření je naše láska, kuchyň je náš chrám

Vaření je naše láska, kuchyň je náš chrám

15. 03. 2023 - ZLÍN - Je to pro nás velká pocta získat jako první ve Zlínském kraji stříbrnou medaili v programu Skutečně Zdravá škola. Jsme Fair Play Zlín - zařízení školního stravování, které vaří druhý školní rok v Ekocentru na Velíkové u Zlína.

V čele stojí zkušený šéfkuchař Jára Bonn s 15-ti letou praxí. Pod jeho vedením jsme stihli vdechnout život nové moderně zařízené kuchyni, najít dodavatele kvalitních lokálních surovin, vařit přesně a beze zbytků, vyladit receptury, aby chutnalo dětem i dospělým.

Vařit pro děti je velkou výzvou, protože děti jsou nejupřímnější strávníci s okamžitou někdy velmi krutou zpětnou vazbou. Bez přemýšlení na vás vypálí, zda jim chutnalo nebo ne. Jára má na děti ve školce velký vliv. Hraní si v blátivé kuchyňce je jedna z nejoblíbenějších aktivit. Fair Play Zlín je kombinace školní kuchyně s restauračními postupy, proto je často potřeba podávat výkon a držet tempo. Proto neustále pečujeme o dobrou náladu nás všech. Často se tu zpívá, rapuje, beatboxuje nebo jen poslouchá hudba. K pohodě přispívá přátelsky naladěný pracovní tým s respektem vůči sobě navzájem.

Zisk stříbrné medaile bude jistě i dobrou zprávou pro všechny rodiče našich dětských strávníků, pro které jsme vytvořili FB skupinu, kam každý den vkládáme fotky jídel s popisem, jaké farmářské suroviny byly použity. K lepší informovanosti rodičů i pedagogů nám pomáhá info seriál rozesílaný každý týden s barevnými jídelními lístky.

 

Za tým Fair Play Zlín

Tomáš Černý

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz