Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Barmani vtiskli své charaktery do rumových drinků

Barmani vtiskli své charaktery do rumových drinků

14. 05. 2024 - ČR - Barmanská soutěž Havana Club Cocktail Maestros byla přehlídkou bezbřehé kreativity žen a mužů pohybujících se profesionálně za barovým pultem.

Úkolem 17 dvoučlenných barmanských týmů bylo vymyslet rumový koktejl obsahující dvě podomácku vyrobené ingredience, které by charakterizovaly osobnosti jejich autorů. Takové zadání samozřejmě slibovalo výbuch gastronomické kreativity. V drincích se tak ocitly opravdu nevšední suroviny – cordial ze zeleného jablka a kampotského pepře, medovo-koprová soda, pěna z mascarpone a rajčat nebo fermentát z uzeného ananasu.

Vítězi českého kola Havana Club Cocktail Maestros se nakonec stali Tomáš Nyári a Barbora Kulhánková z mělnického baru Brloh. Dvojice se prezentovala drinkem La Giraldilla sestávajícím z rumu Havana Club 7yo, domácího heřmánkovo-chmelového cordialu a cream sody s bílou čokoládou. „Tomovi s Bárou se podařilo krásně vyjádřit své osobní charakteristiky prostřednictvím vytvořených domácích ingrediencí, které se spolu v koktejlu perfektně spojily,“ ocenil práci vítězů Havana Club Ambassador pro Českou republiku Jakub Vinš.

Podle něj někteří účastníci trošku zapomněli drinky vybalancovat kyselou složkou, všichni ale použili zajímavé domácí suroviny. „Nejintenzivněji se promítl trend sycení CO2. To dodá koktejlu extra porci lehkosti,“ poznamenal Jakub Vinš s tím, že s rumem Havana Club se díky Cocktail Maestros v Česku soutěžilo po dlouhých osmi letech. Tomáš Nyári s Barborou Kulhánkovou tak na začátku března vyrazili reprezentovat tuzemskou barmanskou komunitu na evropské finále soutěže v Londýně (konalo se po uzávěrce tohoto vydání) a pokusili se v něm obsadit jedno z pěti postupových míst do globálního finále, které se uskuteční v polovině dubna v kubánské Havaně. Zároveň si oba připsali 15 bodů do letošní tabulky Czech Bartenders League, celoročního seriálu soutěží pořádaného Českou barmanskou asociací a jejími partnery.





Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz