Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Klasický americký hot dog delikátně a jednoduše

Klasický americký hot dog delikátně a jednoduše

17. 05. 2024 - ČR - Hot dog je ikonickým symbolem americké pouliční gastronomie. Díky své jednoduché přípravě a nezaměnitelné chuti na něj žádný milovník jídla nedá dopustit. Klasika je klasika a než začnete s větším experimentování, vykouzlete si nejdříve tradiční hot dogy se slaninou podle našeho receptu.

Víte, že původ hot dogu sahá do 19. století, kdy němečtí imigranti přivezli do Ameriky své tradiční "frankfurtské" párky? Ty se okamžitě staly tou nejoblíbenější pochoutkou v ulicích New Yorku.

Jednoduché spojení párku s rohlíkem se během chvíle proměnilo v pokrm, který se dnes připravuje v nekonečném množství variant. Tradičně se podává s kysaným zelím, v asijských zemích s kimchi a v Evropě s jemným salátem coleslaw.

 

Osvědčené triky šéfkuchařů:

 

● Při výběru pečiva dávejte přednost čerstvým bagetám nebo speciálním hot dog rohlíkům, které dokáží dobře absorbovat omáčku a zároveň neztratit svou křupavost.

● Vybírejte kvalitní párky s vysokým podílem masa a bez přidaných konzervantů. Vegetariáni a vegani mohou sáhnout po párcích z tofu nebo grilovaných žampionech!

● Pro intenzivnější chuť přidejte čedar, ale nebojte se experimentovat i s jinými druhy sýrů.

● Experimentujte i s netradičními ingrediencemi jako jsou nadrcené nachos, žampiony, kukuřici nebo jalapeños.

 

Příprava hot dogu je jednoduchá a rychlá. Hodí se jako rychlá večeře, nebo jako originální pokrm na jakékoliv oslavě či setkání s přáteli. Hot dog podávejte samostatně nebo s přílohou. Skvěle chutná s belgickými hranolkami, pečenou zeleninou nebo salátkem z rukoly.

 

HOT DOG S BELGICKOU A BBQ OMÁČKOU

 

Doba přípravy: 40 minut

Doba vaření: 30 minut

Na 4 porce budete potřebovat:

● 4 malé bagetky

● 4 párky podle chuti

● belgickou omáčku Spak

● 3 lžíce hladké mouky

● 1 lžičku sušeného tymiánu

● sůl, pepř

● 100 g tenkých plátků slaniny

● olej na smažení

 

Postup: Cibuli oloupejte, překrojte na poloviny a poté nakrájejte na plátky. Dejte ji do misky, přidejte mouku, tymián, sůl, pepř a opatrně promíchejte. V pánvi zahřejte olej, přisypte ochucenou cibuli a usmažte dozlatova. Poté ji vyjměte a dejte na papírové ubrousky, aby se z cibule odsál přebytečný tuk. Slaninu opečte na suché pánvi dozlatova. Ve výpek ze slaniny pak opečte párky. Bagetky překrojte a na spodní stranu naneste trochu belgické omáčky. Přidejte křupavou cibulku, párek, slaninu a opět omáčku. Ihned podávejte.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz