Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Přihlaste se! Soutěž pro mladé talentované kuchaře začíná

11. 05. 2024 - ČR - Soutěž S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25, celosvětová iniciativa, jejímž cílem je objevovat a mentorovat nejtalentovanější mladé kuchaře na světě se rozjíždí naplno.

Aktuálně bylo vyhlášeno složení poroty pro regionální kolo naší oblasti jižní a východní Evropa. Jejím úkolem je vybrat regionálního vítěze, který postoupí do finále.

V regionální porotě zasednou tito šéfkuchaři: Victor Borg z Malty, Thanos Feskos z Řecka, Alexandru Iacob z Rumunska, Igor Jagodic ze Slovinska a Iwona Niemczewska z Polska. Během regionálního finále budou členové poroty hodnotit signature pokrmy podle tří zlatých pravidel, přičemž každému z nich bude přiděleno hodnocení od jedné do deseti bodů:

Technické dovednosti: technické dovednosti a kompetence ve všech fázích zpracování vybraných surovin (výběr surovin, zpracování surovin, kuchařské techniky, recept).

Kreativita: schopnost syntetizovat vlastní kuchařskou filozofii v rámci receptu. Schopnost definovat své zkušenosti, znalosti a profesní dovednosti osobitým a inovativním způsobem, jakož i objevovat nové, podnětné a inovativní perspektivy s osobitým a moderním stylem při zachování dokonalé rovnováhy mezi chutí a vzhledem.

Osobní přesvědčení: schopnost sdělit své "krédo", svůj pohled na svět a kuchyni, v jasném sdělení. Poselství, které je předáno vytvořením pokrmu, jenž není ničím jiným než vyjádřením přesvědčení, vizí, zkušeností a technických dovedností, které vedly k vytvoření konceptu identity a hodnot mladého kuchaře v oblasti vaření.

Kdy, kde a jak se přihlásit

Mladí kuchaři do 30 let, včetně zástupců z České republiky, mají možnost přihlásit se na webové stránce soutěže https://www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com/ do 19. června 2024, a to zasláním receptu na svoji originální specialitu, která vyjadřuje jejich osobní vizi, jedinečné dovednosti a kreativitu. Stejně jako v předchozích ročnících bude první výběrová fáze hodnocena institutem ALMA (Mezinárodní školou italského kulinářského umění). ALMA vybere užší seznam mladých kuchařů, kteří se zúčastní regionálních finále, která se budou konat napříč světem ve druhé polovině roku 2024.

„Regionální vítězové se utkají na Grand Finale, kde budou soutěžit o cenu S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25. Aby získali titul, kuchaři musí ohromit globální Grand Jury – uznávanou porotu mezinárodně proslulých šéfkuchařů – tím, že prokážou nepřekonatelné technické schopnosti i skutečnou kreativitu,“ doplňuje Michal Kučera z Global Wines & Spirits, distributora S.Pellegrino pro Českou republiku.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz